Wandelen op de Heuvelrug

Alle wandelroutes

Alle wandelroutes

Bekijk een overzicht van alle wandelroutes in de regio.

Bekijk de routes

10 mooiste wandelroutes

10 mooiste wandelroutes

Een selectie van de mooiste wandelroutes.

Ga op pad

Kies jouw startpunt

Kies jouw startpunt

Bekijk routes per gemeente of start bij een Toeristisch Overstappunt!

Jouw vertrekpunt

Op de Utrechtse Heuvelrug is het heerlijk wandelen. Ontdek te voet wat het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug je te bieden heeft. Je vindt er loof- en dennenbossen, adembenemende zandverstuivingen en uitgestrekte heidevelden. Wandel over populaire klompenpaden, of breng een bezoek aan één van de vele kastelen en buitenplaatsen. Laat je inspireren door de vele wandelroutes die de regio rijk is, trek je wandelschoenen aan en kom wandelen op de Heuvelrug! 

Laat je inspireren

 • Kies jouw startpunt

  Waar start jij jouw wandeltocht op de Heuvelrug? Bekijk hier de startpunten per gemeente of start bij een Toeristisch Overstappunt!

  Kies jouw startpunt
 • Themawandelroutes

  Nergens kun je zo intens genieten van de uitgestrekte velden, de eeuwenoude bossen en de prachtige heidevelden als op de Utrechtse Heuvelrug!

  Themawandelroutes
 • Wandelarrangementen

  Een dagje of zelfs een weekendje op stap, genieten van de natuur, je culinair laten verwennen en misschien ook nog wel blijven overnachten?

  Wandelarrangementen
 • Wandelen met kids

  Wist je dat er heel veel kabouters en dieren op de Heuvelrug wonen? Met deze wandelingen speciaal voor kids ontdek je waar de kabouters zich schuilhouden en kun je alle dieren opsporen.

  Wandelen met kids
 • Wandelevenementen & -activiteiten

  Bekijk onze uitagenda voor de leukste georganiseerde wandelingen, excursies en andere wandelactiviteiten. Van stiltewandelingen tot een beeldenroute!

  Wandelevenementen & -activiteiten

Toegankelijke wandelroutes

Voor iedereen is het mogelijk om de Heuvelrug te gaan ontdekken, verken de Kaapse Bossen of wandel door Landgoed Broekhuizen. Bekijk onze speciale toegankelijke routes en ga op pad!

Bekijk de routes

Inspiratieblogs

Zoek je nog naar inspiratie op het gebied van wandelen? Laat je inspireren door de verhalen van wandelaars en ontdek leukste feitjes en weetjes over wandelen.

Lees de blogs