Wandelen op de Heuvelrug

Een overzicht van alle routes in de omgeving

Bekijk de routes

Waar mag je wandelen met de hond?

Jouw vertrekpunt

Let op: Door grote stormschade zijn de natuurgebieden in Leersum deels afgesloten. Er hangen veel takken en boomkruinen los en veel bomen zijn instabiel of staan op scherp. We vragen je daarom deze gebieden niet te betreden, het is levensgevaarlijk! Antwoorden op de meest gestelde vragen en updates over de herstelwerkzaamheden vind je op de website van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Op de Utrechtse Heuvelrug is het heerlijk wandelen. Ieder seizoen heeft zijn charme en geen dag is hetzelfde. Al wandelend door de bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ontdek je al het moois van de lente en verken je ieder detail. Wandel over de populaire klompenpaden over historisch tracé, onverharde paden via boerenland en landgoederen. Of breng een bezoek aan een van de sprookjesachtige kastelen en buitenplaatsen. Kom tot rust in een van de vele stiltegebieden en leeg je hoofd. Op de Heuvelrug vind je ontzettend veel wandelroutes. Laat je inspireren, trek je wandelschoenen aan en kom wandelen op de Heuvelrug! Let er wel altijd op dat je voldoende afstand houdt, de natuur respecteert en de druktemonitor checkt voor vertrek.

De mooiste wandelroutes

Op de Heuvelrug is het heerlijk wandelen. Van lange routes door de natuur tot kortere ommetjes in dorpen. Wij hebben de mooiste wandelroutes voor je op een rijtje gezet. 

Bekijk de routes

Wandel inspiratie

Kies je startpunt

Waar start jij jouw wandeltocht op de Heuvelrug? We hebben routes in alle soorten en maten. Kies een wandelroute of stippel er zelf ééntje uit.

Themawandelroutes

Nergens kun je zo intens genieten van de uitgestrekte velden, de eeuwenoude bossen en de prachtige heidevelden als op de Utrechtse Heuvelrug!

Wandelarangementen

Een dagje of zelfs een weekendje op stap, genieten van de natuur, je culinair laten verwennen en misschien ook nog wel blijven overnachten?

Wandelen met kids

Wist je dat er heel veel kabouters en dieren op de Heuvelrug wonen? Met deze wandelingen speciaal voor kids ontdek je waar de kabouters zich schuilhouden en kun je alle dieren opsporen.

Toeristisch Overstap Punt

Start je wandeltocht bij een Toeristisch Overstap Punt (TOP), hét startpunt voor iedere wandelroute op de Heuvelrug.

Inspiratieblogs

Zoek je nog naar inspiratie op het gebied van wandelen? Laat je inspireren door de verhalen van wandelaars en ontdek leukste feitjes en weetjes over wandelen.

Lees de blogs

RBT Heuvelrug & Vallei werkt samen met