Campings op de Utrechtse Heuvelrug

Kamperen op een onvergetelijke plek? Kom naar een van de gastvrije campings op de Utrechtse Heuvelrug! De kampeerterreinen liggen in prachtige natuurgebieden en zijn veelal ruim opgezet. Zet je tent op bij een meer, in het bos of naast een boerderij. Of reserveer een knus chalet of een rustieke trekkershut. Waar je ook kampeert, geniet van al het moois dat de Utrechtse Heuvelrug te bieden heeft. 

IJstijd 
Een kampeervakantie op de Utrechtse Heuvelrug is beslist bijzonder te noemen. De heuvelrug is een overblijfsel uit de voorlaatste ijstijd, toen een gletsjer de aarde als stuwwal omhoog heeft geduwd. Een aantal campings op de Utrechtse Heuvelrug ligt in de buurt van De Amerongse Berg. Deze berg is met zijn 69 meter het hoogste punt van de stuwwal. Kampeer je in de buurt van Leersum, dan vind je als overblijfsel uit de ijstijd een smeltwaterdal bij de Darthuizerpoort. En er zijn nog veel meer unieke plekken op de Utrechtse Heuvelrug. 

Sportief op de Utrechtse Heuvelrug 
Vanaf de campings op de Utrechtse Heuvelrug kun je gemakkelijk sportieve uitstapjes maken. Neem je fiets mee en verken de omgeving via het uitgebreide fietspadennetwerk. Ook geschikt voor mountainbikers en wielrenners. Liever lopen? Maak een wandeling over de Soester Duinen, door het Zeisterbos of volg een van de vele rustieke klompenpaden. Neem broodjes mee en ga onderweg gezellig picknicken. Je kunt natuurlijk ook lunchen in een van de leuke restaurantjes. Buitenlucht maakt hongerig!  

Mooiste campings 
De Utrechtse Heuvelrug is een waar kampeerparadijs. Je hoeft alleen nog maar een locatie te kiezen. Wordt het een camping in de buurt van een leuk dorp? Of zit je liever wat rustiger in een landelijke omgeving? Wij hebben de leukste en mooiste vakantieparken en campings op de Utrechtse Heuvelrug op een rij gezet!

Wat zoek je

Filter op:

Gebied

25 resultaten