Culinaire Kastelen

Met uitzicht op Huis Doorn

In brasserie de Oranjerie kan je terecht voor verse koffie, huisgemaakt gebak of een lekkere lunch. Op het terras geniet je van een groots uitzicht over het park en Huis Doorn. Het is dé plek voor een borrel met vrienden met uitzicht op Huis of lunch met familie. Binnen in de Oranjerie geniet je van een smaakvol ingerichte brasserie. Benieuwd wat oud-bewoner ex-keizer Wilhelm II graag at? Lees het in ons online magazine!

Bezoek de Oranjerie

Proef de smaken van Kasteel Kerckebosch

Bij een bezoek aan Kasteel Kerckebosch is het leuk om alle verborgen geheimen van het kasteel te ontdekken. Het kasteel is gebouwd in 1911 door jonkheer Egbert Lintelo de Geer op landgoed Kerckebosch. Jonkheer Lintelo de Geer maakte bij de bouw gebruik van originele, antieke elementen uit andere landhuizen en kastelen in de omgeving. Zijn motto was "Het doet er niet toe hoe lang, maar hoe goed men geleefd heeft". En bij Kasteel Kerckebosch geniet je van het goede leven..

Kom genieten bij Kasteel Kerckebosch

Sterrendiner op landgoed Parc Broekhuizen

Op landgoed Parc Broekhuizen vind je het Michelin sterren restaurant Voltaire. Hier draait het om geur, beleving, smaaksensaties en geraffineerde details. Aan de buitenzijde ademt het pand één en al historie en dat is ook niet gek, want Parc Broekhuizen was al sinds de 17e eeuw bekend als ridderhofstad met een gracht en twee kleine ophaalbruggetjes. Ook kan je heerlijk lunchen, borrelen en dineren bij het naastgelegen Bistro LOF, waar je verrast wordt met een een toegankelijke en veelzijdige menukaart. 

Culinair genieten bij Parc Broekhuizen

Eten op stand tegenover Kasteel Amerongen

Restaurant Bentinck is gevestigd in de voormalige paardenstallen van Kasteel Amerongen. In het monumentale pand vind je een eigentijdse en betaalbare brasserie waar op topniveau gekookt wordt. Extra leuk, ze serveren hier groenten uit de kasteeltuin. Op het terras geniet je van een indrukwekkend uitzicht op kasteel Amerongen. 

Ontdek het bij restaurant Bentinck

Borrelen en lunchen bij Slot Zeist

Tussen prachtige antieke meubels en accesoires kan je sfeervol lunchen en borrelen in de Orangerie van Slot Zeist. Deze zijvleugel geeft dan ook een voorproefje van de grandeur van het slot! Kies voor vers boerenbood, een frisse salade, een lekkere borrelplank of reserveer een sfeervolle high tea! Tip: haal een bolderkar op bij het slot vol met heerlijke producten en geniet van een Slottuin Picknick!

Geniet bij Slot Zeist