Culinaire Kastelen

Het menu van Keizer Wilhelm II

Twee jaar nadat hij vanuit Duitsland naar Nederland is gevlucht, betrekt de nu ex-keizer Wilhelm II Huis Doorn. Het is voor hem een grote uitdaging om te moeten wennen aan het leven in het ‘kleine’ huis in Doorn in vergelijking met zijn grote Duitse kastelen. Hoewel hij officieel geen keizer meer is, blijft hij in contact met verschillende edellieden, politici en invloedrijke personen. Soms nodigt hij hen ook uit om op bezoek te komen in Doorn. We duiken terug in de tijd om je een beeld te geven van het culinaire leven van de keizer.

Lees meer in het online magazine

Proef de smaken van Kasteel Kerckebosch

Bij een bezoek aan Kasteel Kerckebosch is het leuk om alle verborgen geheimen van het kasteel te ontdekken. Het kasteel is gebouwd in 1911 door jonkheer Egbert Lintelo de Geer op landgoed Kerckebosch. Jonkheer Lintelo de Geer maakte bij de bouw gebruik van originele, antieke elementen uit andere landhuizen en kastelen in de omgeving. Zijn motto was "Het doet er niet toe hoe lang, maar hoe goed men geleefd heeft". En bij Kasteel Kerckebosch geniet je van het goede leven..

Kom genieten bij Kasteel Kerckebosch

Eten op stand bij Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is een van de langst bewoonde en best bewaarde buitenplaatsen op de Heuvelrug, waar de geschiedenis in de 21e eeuw nog zichtbaar en voelbaar is. Breng een bezoekje aan de oude keuken van Kasteel Amerongen en zie hoe het personeel de maaltijden bereidde. Bekijk de handgeschreven menukaarten, waarin de favoriete gerechten van verschillende Europese koningshuizen te zien zijn. Zo wisten de kasteelheren en jonkvrouwen precies wat ze moesten serveren als er hoog bezoek was.

Ontdek het bij Kasteel Amerongen