Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Kerststallenroute Baarn

Rond Kerst 2023 wordt voor het 28ste achtereenvolgende jaar de kerststallenroute in Baarn georganiseerd. In 328 Baarnse tuinen staan kerststallen, die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Men kan de route op eigen gelegenheid afleggen, bij voorkeur lopend en fietsend, maar ook per auto is mogelijk. De kerststallenroute kent een grote variatie: stallen, schilderijen, kinderkerststallen, wandkleden, et cetera. Deze kerststallen en kersttaferelen zijn voor het overgrote deel door de deelnemers zelf gemaakt.

Ook 's avonds zijn de stallen goed te bezichtigen. Ze zijn goed verlicht, maar het is wel aan te raden een lichtje mee te nemen voor hen die de route niet uit hun hoofd kennen. De stallen zijn te herkennen aan de witte sterren en bij elke kerststal staat de route aangegeven op een kaartje.

De stallen staan in elk geval van 18 december 2023 tot en met 6 januari 2024. De routebeschrijving is via deze website te downloaden. De route loopt van het Cantonspark via de Nicolaaskerk naar Hoog Baarn en via de Brink weer terug, maar men kan overal beginnen. Het is in totaal ongeveer vijf kilometer.

De stal in de onlangs gerestaureerde Nicolaaskerk is weer te bezichtigen. Let op de openingstijden van de kerk.

Ook dit jaar wordt op sommige plekken op de route chocomel en glühwein geschonken. Op beide kerstdagen in de Nicolaaskerk aan de Kerkstraat van 13.00 tot 16.00 uur en op Cantonlaan 1 van 12.00 tot 17.00 uur. Op tweede kerstdag op Smutslaan 12 van 14.00 tot 17.00 uur, waar ook midwinterhoornblazers kerstliederen zullen spelen.

Ten slotte rijdt dit jaar voor het eerst de Vorstelijk Baarn Express-tram een deel van de route. Dit is gedurende de hele periode van de kerststallenroute. De tram start om 14.00 uur en rijdt twee keer een rondje van zo'n drie kwartier langs de kerststallen. Ook zal de seniorenbus op woensdag 28 december langs de route rijden.