Veense (Buiten)Ommetjes

Contact

Adres:
De Cultuurfabriek
Kees Stipplein 74
3901 TP Veenendaal
Plan je route

Veense Ommetjes zijn kleine ‘boekjes’ (4 pagina’s A5-formaat) waarin rondwandelingen vanuit diverse punten in Veenendaal zijn beschreven. Onlangs is het nieuwste ommetje Stad in de Stad verschenen met als startpunt Station Veenendaal-centrum. Er zijn al zeven andere ommetjes verschenen, namelijk Langs het randje van de HelOver de Groene GrensLangs de ZandheuveltjesBest van WestVan Pratten naar Peten, Door het Centrum en Rondom het Egelmeer. Sinds 2018 liggen deze bij de VVV in de Cultuurfabriek.

Naast de Veense Ommetjes zijn er ook Veense Buitenommetjes beschikbaar. Een overzicht van vijf wandelingen van 7 à 8 km in de directe omgeving van Veenendaal.

De opzet is dat wandelaars, en dat kunnen inwoners van Veenendaal zijn maar ook verblijfstoeristen of dagjesmensen, door middel van korte rondwandelingen van 1 à 2 uur een verrassende kijk op Veenendaal en directe omgeving krijgen. De wandelingen zijn ontworpen door de Werkgroep Wandelingen Veenendaal. Deze werkgroep bestaat uit het drietal Jan van Oeveren, Paul Davidson en Ron Eveleens, die hun ervaringen op het gebied van wandeltochten maken, routes uitzetten en tekstverwerking hebben gebundeld om anderen het plezier van leuke wandeltochten aan te bieden. De Veenendaalse VVV zorgt voor de verspreiding en verkoop van de wandelboekjes. Voor de prijs hoeft niemand het te laten want ze gaan voor slechts € 0,50 per stuk over de toonbank van de VVV in de Cultuurfabriek.

Daar is ook een overzichtskaartje beschikbaar en kan informatie gegeven worden over startpunten en hoe daar te komen. De werkgroep zit nog vol plannen en buigt zich inmiddels alweer over mogelijke nieuwe Ommetjes, rondom De Klomp en bij Kwintelooijen. De belangstelling is tot nu groot: flink wat wandelaars hebben de beschrijvingen al aangeschaft en met plezier een Veens Ommetje gemaakt. Eventuele opmerkingen over de Ommetjes kunnen gemaild worden naar veense.ommetjes@gmail.com.

Bekijk de Veense Ommetjes 2020-2021 hier

Bekijk de Veense Buitenommetjes 2020-2021 hier

Wanneer

  • dagelijks