Themawandeling Koude Oorlog - Park Vliegbasis Soesterberg

Contact

Park Vliegbasis Soesterberg
Elandlaan 1
3734CP Soesterberg
Plan je route

Park Vliegbasis Soesterberg, ooit de bakermat van de Koninklijke Luchtmacht, fungeerde in de periode van de Koude Oorlog als NAVO-basis. Veel gebouwen herinneren nog aan die tijd, zoals bunkers, shelters en munitieopslagen.

De gidsen nemen je mee op een wandelexcursie in het sheltergebied, het ‘Amerikaanse deel’ van de voormalige vliegbasis. Je betreedt de Amerikaanse Commandobunker, de Ondergrondse Legering en één van de shelters en ervaart zo aan den lijve de oorlogsdreiging ten tijde van de spanningen tussen Oost en West. De gidsen geven ook een toelichting op de functie en het gebruik van de gebouwen.

De maquette van Park Vliegbasis Soesterberg en landgoed De Paltz in de Commandobunker geeft een indruk van het terrein gedurende de Koude Oorlog.

Praktisch
De wandeling start om 13:00 en duurt tot 15:30.  Navigeer op Elandlaan in Den Dolder. Voor je de Elandlaan inslaat, ben je op de Hertenlaan (een rechte weg). Vervolg deze weg tot aan de bocht. Daar bevindt zich Entree 4 van de Vliegbasis. Parkeren kan op de Elandlaan, Den Dolder.

De kosten zijn €5,- per persoon en beschermers €3,- per persoon
Reserveren is verplicht en kan via de website.

Wanneer

  • Zondag 22 oktober 2023 13.00 - 15.30 uur

Prijzen

  • € 5,00