Sorry, dit evenement is afgelopen

KerstNostalgie - 't Vaarderhoogt

Najaar 2023 betekent een héél nieuwe invulling van de kerstperiode bij ’t Vaarderhoogt… met een sprankelende kerstshow genaamd 'KerstNostalgie'. De sfeer zit al een beetje in de naam, het is een indrukwekkende show zowel in de binnenruimtes als buiten op het terrein. Jong en oud zullen hier met veel plezier vertoeven.

Levende kerststal
Wat niet mag ontbreken is de beroemde levende kerststal, prachtig gebouwd en onderdak biedend aan allerlei dieren. Natuurlijk wordt hier ook de essentie van kerst schitterend uitgebeeld met een kribbe, het kerstkind en alle figuren die er zo’n dikke 2.000 jaar geleden ook bij waren. Hier vieren nostalgie en originaliteit hoogtij. Een fijne plek om te vertoeven en die landelijke, eenvoudige sfeer van destijds op te snuiven. In de tientallen jaren waarin 't Vaarderhoogt de kerstevenementen organiseerde was de levende kerststal altijd al één van de meest bezochte plekken. Kom maar kijken. En heb je kinderen, neem ze dan vooral mee.

Plein in Anton Pieck stijl
Op de buitenafdeling is er een plein inAnton Pieck stijl gecreëerd, waar 15 winkeltjes met de meest uiteenlopende goederen je welkom heten. Om de 3 á 4 dagen komen er andere winkeliers in de winkeltjes.

Henk de Houthakker
Wie kent hem niet, onze lokaal en regionaal beroemde reus Henk de Houthakker. Henk is natuurlijk ook van de partij bij KerstNostalgie. In zijn boshut kunnen de kinderen weer lekker knutselen. Het oergezellige vuurtje brandt de hele dag. Kinderen, maar ook volwassenen (roep het kind in jezelf terug) worden uitgenodigd op de banken die rondom het vuur staan. Prik een voorgebakken broodje op de lange bamboestaak en bak het lekker donkerbruin en smakelijk boven het vuur. Een beetje poedersuiker doet de rest. Heb je lekkere trek of vind je het gewoon hartstikke leuk, dan doe je gewoon nóg een broodje. Henk de Houthakker helpt iedereen, is gastvrij en nog buitengewoon aardig ook.

Hapjes en drankjes
Op het terrein is een centrale plek ingericht waar je terecht kan voor lekkere winterse versnaperingen. Oliebollen, poffertjes, het beroemde broodje worst. Kopje koffie erbij, een dampende chocomel of een verfrissend drankje. De glühwein van ’t Vaarderhoogt is wereldberoemd in de regio. Smaakt altijd naar méér.

Kerstshow binnenafdeling
De kerstshow op de binnenafdeling Onze kerstshow is mooier dan ooit. De kassen hebben een metamorfose ondergaan. Kerst, kerst en nog eens kerst is wat u er aantreft. Prachtige, imposante decors waar je graag even bij stil staat om het van top tot teen te bekijken. Schitterend ingericht met enorm veel uiteenlopende kerstartikelen en kerstdecoraties. Kortom een walhalla voor iedereen die de kerstperiode een warm hart toedraagt. Ook de overdekte buitenruimtes zijn benut om u zo veel mogelijk variatie te kunnen laten zien.  

Wanneer

  • Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur.
    Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.
    Zondag van 12.00 tot 17.00 uur.