MTB clinic Alpen - Leersum

Ben je een gevorderde mountainbiker en wil je de Alpen (of andere bergen) gaan ontdekken? Heb je je Alpenavontuur al geboekt of wil je eerst ervaren wat je in huis moet hebben hiervoor? Dan is de MTB clinic Alpen geschikt voor jou!

Deze clinic is gericht op het trainen van vaardigheden die je specifiek in de bergen nodig hebt.  Je start de clinic met de Alpen bike-check. Daarna ga je aan de slag met verschillende van onderstaande mountainbikevaardigheden die je nodig hebt in de Alpen:

- Technisch afdalen & klimmen (met wortels)
- Switchbacks rijden (scherpe z-bochten)
- Step ups (voorwiel liften)
- Drop-offs
- Trackstand
- Kijktechniek en lijnen rijden
- Als laatste onderdeel wordt stil gestaan bij je materiaal en bescherming.

De instructeurs maken hierbij gebruik van video-analyse, zodat goed ziet wat je doet je waar je kunt verbeteren.

MTB Gids Heuvelrug

De mtb clinic wordt gegeven bij MTB Gids Heuvelrug op Landgoed Ginkelduin in Leersum. Ze beschikken hier over eigen mtb clinic velden en een eigen mountainbikebos met trainingsparcours en skillspark. Hier heb je alle rust en ruimte om te oefenen. De gidsen en instructeurs van MTB Gids Heuvelrug zijn opgeleid om jou op een veilige manier te begeleiden.

Je kan deze MTB clinic Alpen als privé clinic boeken met 1-2 personen of als privé clinic met je eigen groep (vanaf 3 personen).

De clinic duurt 3 uur en vraagt een goede conditie. De startijden zijn 9.30 of 13.00. Bekijk de beschikbare data op de website van MTB Gids Heuvelrug.

Wanneer

  • Dagelijks om 09.30 uur
    om 13.00 uur
  • De startijden zijn 9.30 of 13.00. Bekijk de beschikbare data op de website van MTB Gids Heuvelrug.

Prijzen

  • € 195,00 voor MTB privé clinic (1 of 2 personen) 3 uur
    € 65,00 pp voor MTB privé clinic met eigen groep (vanaf 3 personen)