Heinz' Speurtocht - Grebbelinie bezoekerscentrum

Voor kinderen van 9-12 jaar of gezinnen die tijdens de wandeling (ook) willen speuren is er Heinz’ Speurtocht. De tocht begint bij de balie van het bezoekerscentrum en de houten soldaten en voert over het hele fort. Alle bezienswaardigheden worden bezocht en onderzocht aan de hand van 10 vragen, die de onderzoeker vooral uitdagen om heel goed te kijken.

Heinz is één van de acht houten soldaten van het Fort aan de Buursteeg. Ontdek het leven van deze Duitse soldaat tijdens een speurtocht die begint bij het Grebbelinie Bezoekerscentrum. Tijdens de tocht over het fort kom je langs de sporen die de militairen hebben achtergelaten waaronder Duitse kochbunkers en een bunker van de Pantherstellung. Als je alle plekken hebt gevonden, ontdek je wat Heinz eigenlijk het liefst deed op het fort. Bij de balie kan je de speurkaart (laten) controleren.

Houten soldaat Heinz’ is geen vechtersbaas, maar heeft een hobby waar hij al zijn vrije uren aan besteedt. Wie terugkomt met de oplossing krijgt aan de balie een mooi stripboek, waarmee je Heinz en de andere houten soldaten nog wat beter leert kennen.

Goed om te weten

De wandelroute is ongeveer 2 kilomer. Voor de langere route zijn laarzen aan te bevelen, zeker in regenachtige periodes. Voor de route van Heinz zijn goede schoenen voldoende.

Kosten

Prijs per kind: € 3,95 (ieder kind krijgt een speurkaart, een potloodje en tot slot, een stripboek)

Wanneer

  • Elke dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 10.00 - 17.00 uur
  • Elke woensdag, zaterdag en zondag 12.30 - 16.00 uur

Prijzen

  • € 3,95 ieder kind krijgt een speurkaart, een potloodje en tot slot, een stripboek