Bezoek Schaapskooi Heidestein

De oude potstal uit 1884 is ingericht als informatiecentrum van Utrechts Landschap. Diverse folders zijn er verkrijgbaar. Voor kleine kinderen is er het Beestenbos waar de kinderen kennis kunnen maken met de verschillende dieren die in onze bossen leven. Voor oudere kinderen is er de Schapenroute (1,2 km) met vragen over alles wat groeit en leeft op Heidestein. De vragen wisselen per kwartaal en op het laatste bord van de route (nr 12) staan aan de achterkant de antwoorden. Beide kinderactiviteiten kunnen ook worden bezocht als het infomatiecentrum gesloten is.

Gedurende het hele jaar zijn er activiteiten zoals Vossenjacht met Pasen, het Schapenscheerfeest in de zomer en het Kerstfeest in december. Tijdens de openingstijden zijn de schapen soms bij de schaapskooi. Omdat de schaapherder door verschillende natuurgebieden trekt,  zal de kudde vanaf het voorjaar 2024 niet meer elk weekend naar de Schaapskooi op Heidestein worden geleid. Dit betekent dat bezoekers daar niet meer elke zondag schapen kunnen komen bekijken en voeren zoals in de afgelopen jaren.

Meer informatie en aanmelden activiteit
De Schaapskooi ligt midden in het bos van landgoed Heidestein. Volg aan het einde van de weg Hoog Kanje in Zeist de bordjes ‘Schaapskooi’ (ca. 10 minuten lopen). Bekijk de website van Utrechts Landschap.

Wanneer

  • Elke zondag 11.00 - 16.30 uur

Prijzen

  • De toegang tot de Schaapskooi is gratis. Wel zijn er versnaperingen verkrijgbaar tijdens openingstijden. Let op: in de Schaapskooi is het alleen mogelijk om met PIN te betalen.