Kleurrijk op zaterdag. Iedere week een cultureel optreden op het plein naast de Jumbo

Kleurrijk op zaterdag. Iedere week een cultureel optreden op het plein naast de Jumbo

Op zaterdag 21 oktober wordt op het Henk Deysplein Controversy Indy rock( gespeeld door Inkhorn. Een optreden dat om 14.00 uur begint.

https://inkhorncontroversy.nl/

Biografie   

Inkhorn Controversy is een band uit Utrecht en speelt zowel Nederlands- als Engelstalige Indie-rock, plus een vleugje Progrock. Met hun eigenzinnige teksten schuwen ze ook uitstapjes naar Kleinkunst niet. Denk daarbij bijvoorbeeld aan The Doors met Hans Dorrestein op zang. De band bestaat uit twee gitaristen, een bassist en een drummer. Op 5 februari 2023 is hun nieuwe album ‘Pictures of You’ uitgebracht, o.a. Spotify.

Over de bandnaam
Inkhorn Controversy is naast onze bandnaam ook een taalstrijd.
Wikipedia: ‘Toch is er in de renaissance ook in Engeland een kleine puristische stroming geweest. Toen men Engels als wetenschapstaal ging gebruiken, was er een groep taalbouwers die veeleer eigen woorden wilde vormen dan domweg letterlijk de Latijnse en Griekse woordstammen over te nemen. Deze strijd staat in de Engelse taalgebied bekend als de Inkhorn Controversy.”

WIL JE OOK ZELF OP HET HENK DEYSPLEIN OPTREDEN ?

Iedere zaterdag om 14.00 uur op het Henk Deysplein in Rhenen valt er iets te beleven. Doe je mee?

Wat houdt het in? Je meld je aan als kunst/cultuurmaker voor het doen van een performance, dit mag een open les zijn een demo of een voordracht, maar er mag ook live schilderles worden gegeven of er mag worden opgetreden met een band, bijna alles is mogelijk. In ruil voor het optreden ontvang je na het versturen van een factuur eenmalig een bedrag van €150,- op je rekening. 

Waar moet een performance aan voldoen?

Een performance start op een zaterdag om 14.00 uur en duurt minimaal 30 minuten, maar je mag zolang blijven als je wilt.

Wil je jouw performance inplannen? dat kan! Mail de Cultuurcoach op cultuurcoach@cultuurinrhenen.nl

Prijzen

  • vrij toegankelijk, gratis