Het Leughtenpad

Ontdek het educatieve speelbos “Het Leughtenpad” bij recreatiepark De Lucht in Renswoude.

Op het Leughtenpad kunnen kinderen nog echt de Gelderse Vallei beleven. Ze kunnen er rennen, speuren, klimmen, ontdekken, met water spelen en er is ook een blotevoetenpad. Het Leughtenpad ligt precies op de grens van 3 gemeentes: Renswoude, Scherpenzeel en Barneveld. Het Leughtenpad is vernoemd naar een weg op het terrein: de Leught. Dit betekent uitlichten of schitteren, wat natuurlijk heel toepasselijk is voor een educatief speelbos.

Rugzakroute

Het Leughtenpad (+/- 1.5 KM) ligt op het terrein van recreatiepark De Lucht (Barneveldsestraat 49 in Renswoude) en is voor iedereen vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. Het leent zich goed om op eigen houtje te ontdekken. Voor wie meer wil kan er tussen 9 en 15 uur (van april tot en met september) een rugzak met veldwerkmateriaal bij de receptie worden geleend in combinatie met een routeboekje, dit kost €3,50 per rugzak/route. Dit veldwerkmateriaal bestaat uit een boekje met opdrachten en extra materialen zoals zoekkaarten en een loeppotje. Ook krijg je dan een schepnet mee om de onderwaterwereld te ontdekken. De rugzak en het schepnet moeten naderhand ingeleverd worden, maar het boekje mag mee als herinnering.

Van oktober tot en met maart is de receptie van De Lucht beperkt open: in de weekenden en op maandag en vrijdag tussen 14 en 16 uur. Echter van maandag t/m vrijdag zijn er altijd medewerkers aanwezig, ook al is de deur gesloten. Als je even belt dan komt een medewerker helpen met een rugzak en route. 

Keltische boomkalender

Bij het Leughtenpad vind je ook de Keltische boomkalender, bestaande uit 21 verschillende bomen. Hier kun je met je geboortedag je levensboom opzoeken en kijken of de eigenschappen van die boom ook bij je passen.  

Wanneer

  • Dagelijks