Stichting Vrienden van de Maartenskerk brengt financiële middelen bijeen om de prachtige Maartenskerk voor toekomstige generaties te behouden. Met de opbrengsten uit allerlei niet-kerkelijke activiteiten zoals concerten, lezingen en exposities wordt de rijksmonumentale kerk ondersteund.

Omstreeks 885 stond er al een houten kerkje of kapel aan het Kerkplein in Doorn. Daarmee is de Maartenskerk de oudste kerk van de provincie Utrecht, gesticht door de domproosdij van Utrecht; een beeldbepalend rijksmonument met een rijke historie. Vandaag de dag is de Maartenskerk, naast het huis van de Protestantse Maartenskerkgemeente, een unieke locatie voor niet-kerkelijke activiteiten, zoals concerten, exposities, lezingen en andere culturele activiteiten. Stichting Vrienden van de Maartenskerk steunt hiermee het onderhoud en de sociaal culturele functie van de Maartenskerk in de regio.

Openingstijden

  • Toegang tot de Maartenskerk en de stiltekapel is op afspraak, evenals rondleidingen met een gids. Meer informatie en reserveren: https://www.koningshofdoorn.nl/maartenskerk/

In de buurt

Toon resultaten