De Voet-specialist is een schoenwinkel met een sterke focus op expertise en gezondheid. Hun missie is gericht op de unieke behoefte van de klant en het bieden van de beste keuze van daarbij passend schoeisel.

Niet iedereen weet dat schoenen de proprioceptieve input tussen de voet en de grond veranderen. Wanneer je …

De Voet-specialist is een schoenwinkel met een sterke focus op expertise en gezondheid. Hun missie is gericht op de unieke behoefte van de klant en het bieden van de beste keuze van daarbij passend schoeisel.

Niet iedereen weet dat schoenen de proprioceptieve input tussen de voet en de grond veranderen. Wanneer je je hier een beetje in verdiept dan begrijp je waarom er zo veel voetklachten ontstaan. Zo heeft onderzoek aangetoond dat een zachtere schoenzool het gevoel van de voetpositie vermindert en de algehele stabiliteit negatief beïnvloedt. Het dragen van schoenen kan na verloop van tijd bijdragen aan zwakke voetbogen, tenen en enkels, waardoor het risico op enkelblessures, shin splints en zelfs knieproblemen toeneemt. Omdat het enkelgewricht en de voeten op een specifieke manier functioneren, kan verkeerde belasting snel leiden tot blessures. Alle delen van je lichaam zijn tenslotte met elkaar verbonden. Om goed te kunnen lopen, hardlopen en sprinten zijn gezonde voeten en enkels dan ook vereist. Veranderingen in de voeten en de houding kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de uitlijning en functie van het gehele lichaam. Dit fenomeen staat bekend als lichaamshouding en biomechanica. 

Bij de Voet-Specialist benaderen ze schoenen keuzes vanuit een breder perspectief. Ze begrijpen dat elk paar voeten uniek is, en ze geloven in het bieden van op maat gemaakt advies voor de beste pasvorm en comfort. Daarom verkopen zij:

  • De X10D schoenen die activeren in plaats van ondersteunen. De voet wordt direct en gemakkelijk naar het natuurlijke looppatroon geleid. Doordat het natuurlijke looppatroon wordt geactiveerd train je direct de spieren om uitgelijnd te lopen. Wanneer het lichaam zichzelf uitlijnt zullen ook de voet, enkelknie en heup klachten verminderen of zelfs verdwijnen.
  • De barefoot schoenen van Leguano. Leguano schoenen hebben dunne, flexibele zolen die de natuurlijke bewegingen van de voeten ondersteunen. Dit geeft de voeten meer vrijheid om te buigen, strekken en zich aan te passen aan de ondergrond, wat gunstig kan zijn voor zowel hardlopen als wandelen. Het dunne ontwerp van de zolen zorgt voor een betere proprioceptie, wat betekent dat je beter voelt waar je voeten zich bevinden in relatie tot de omgeving. Dit verbetert het bewustzijn van de lichaamshouding en kan helpen bij het voorkomen van blessures. Minimalistische schoenen zoals Leguano hebben doorgaans geen verhoogde hak (drop), waardoor de voeten in een meer natuurlijke positie kunnen rusten. Dit kan bijdragen aan het behoud van een meer natuurlijke loophouding.
  • De minimalistische sandalen van Panta Sandals
  • Pokeboo regenlaarzen

 Voor wandelingen met het juiste schoeisel om onze prachtige omgeving te verkennen ben je bij De Voet-Specialist aan het goede adres!

In de buurt

Toon resultaten

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al eerder een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews