Henschotermeer


Elk jaar weer doen duizenden bezoekers en campinggasten Woudenberg aan om lekker te luieren, wandelen of fietsen rondom dit prachtige meer,

Lekker luieren en genieten van de mooie omgeving. Zwemmen in het meer. Je een piraat wanen op een piratenschip. Bouwen aan je eigen zandkasteel. Hardlopen rond het meer. Wandelen langs weiden, bos en strand. Of met een verrekijker speuren naar een ree, bosuil of boomvalk… 

Het kan allemaal in, bij en om het Henschotermeer! Het Henschotermeer biedt vele recreatiemogelijkheden. 

Het Henschotermeer is toegankelijk tussen zonsopgang tot zonsondergang. 
 
Zwemmen 
De kwaliteit van het zwemwater is goed. In de zomer wordt het water regelmatig gecontroleerd. Om de hygiëne te waarborgen zijn er diverse toiletgebouwen aanwezig.

Op zwembare dagen wordt er badtoezicht gehouden. 
 
Spel
Het zandstrand leent zich prima voor allerlei strandspelen, zoals strandvolleybal. Er zijn voor de kleinere bezoekers houten speeltoestellen, waaronder een piratenschip. 
Aan de rand van het bos liggen speelweiden en speelheuvels. 
Het meer heeft een eiland, dat door twee voetbruggen met het strand is verbonden. 
  
Schaatsen 
Bij vorst en een veilige ijsdikte (10 cm) mag er worden geschaatst. Er wordt dan een baan geveegd en de schaatsvereniging Woudenberg organiseert dan toertochten. 

Fietsen, wandelen en hardlopen
Het verharde voetpad rondom het meer heeft een lengte van bijna 2500 meter en is ook zeer geschikt voor hardlopers.

Niet alleen op het terrein zelf, maar ook in de omgeving kunt u vanaf het Henschotermeer diverse gemarkeerde wandel- en fietsroutes door het omliggende gebied volgen. Deze routes zijn aangegeven op de informatiezuil bij de hoofdingang en bij het startpunt (parkeerplaatsen 1 en 2).

Reviews