RBT verlengt samenwerking met Renswoude, Rhenen, Soest en Woudenberg

Regio belangrijk voor gemeentes als aantrekkelijke plekken om te recreëren

De gemeentes Renswoude, Rhenen, Soest en Woudenberg hebben hun samenwerking met het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug en Vallei verlengd. Het is de bedoeling dat het RBT ook de komende jaren de toeristisch-recreatieve marketing voor de gemeentes doet waarmee de regio economisch en sociaal verder wordt versterkt.  

Vanaf 2015 is RBT Heuvelrug en Vallei de destinatiemarketingorganisatie voor negen gemeentes op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei, te weten Baarn, Soest, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Veenendaal, Renswoude, Woudenberg en Scherpenzeel. De organisatie is hiermee de aanjager van een actieve toeristisch-recreatieve bedrijfstak met een toegevoegde waarde van 700 miljoen euro per jaar en werkgelegenheid voor 11.000 mensen.

Recreatie en Toerisme steeds belangrijker
“Voor veel plaatsen in de regio worden toerisme en recreatie steeds belangrijker”, zegt RBT-directeur Michiel van der Schaaf. “Zowel economisch als sociaal. Het is dus van belang de komende tijd te zorgen dat de sector zo goed en snel mogelijk herstelt van de coronacrisis. Zodat werkgelegenheid, voorzieningen en leefbaarheid ook op de langere termijn kunnen worden behouden, de sector vitaal blijft en er een duurzame balans ontstaat tussen bewoners, bezoekers en de natuur. Gebleken is dat alle gemeentes daarbij op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de Utrechtse Heuvelrug als geheel. We zijn dus blij dat Renswoude, Rhenen, Soest en Woudenberg ook de komende jaren blijven aangesloten op de regiosamenwerking.”