Toerisme in 2021 licht hersteld

19 september 2022

De Nederlandse toerismesector heeft vorig jaar een licht herstel van de coronacrisis laten zien. De mate waarin de branche in 2021 bijdroeg aan de Nederlandse economie steeg ten opzichte van een jaar eerder. Vorig jaar was die sector daarmee goed voor 2,5 procent van de economie. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


In totaal werd vorig jaar voor 58,9 miljard euro besteed aan toerisme, bijna 6 miljard euro meer dan in 2020. Het gaat daarbij om bestedingen in de Nederlandse economie, zowel door toeristen die Nederland bezoeken als binnenlands toerisme. Dat is nog altijd bijna 32 miljard euro minder dan voor de pandemie, stelt het CBS. Door de coronamaatregelen waren ook in 2021 veel toeristische activiteiten nog niet mogelijk. Zo was in de eerste maanden nog sprake van een lockdown met avondklok.


Ook voor de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei blijft herstel de komende periode prioriteit. Naast de Agenda Bestemming Heuvelrug 2022-2025 als strategisch koersdocument voor de sector na Corona, blijven de marketingactiviteiten van RBT Heuvelrug & Vallei gericht op herstel van consumentenvraag en weerstandsvermogen van ondernemers en andere aanbieders in de recreatiesector.

Lees er meer over op de website van het CBS