Meimaand Fietsmaand op de Utrechtse Heuvelrug

Na een periode van beperkingen is het nu tijd om er zorgeloos op uit te trekken! Dé perfecte plek hiervoor is de Utrechtse Heuvelrug, de regio waar je energie van krijgt. Dit fietsparadijs in het midden van Nederland is ideaal voor zowel recreanten, mountainbikers en wielrenners voor een korte of langere fietstocht of fietsvakantie. De vele fietsroutes brengen de bezoekers langs bossen, over heuvels en rivieren, door gezellige dorpen en stadjes en langs imposante kastelen en buitenplaatsen. Deze meimaand licht het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei de leukste fietsroutes uit die je weer langs unieke plekken brengen. 

Meimaand = Fietsmaand
Uitgestrekte heuvelachtige bossen vol vogels en andere dieren, vennen die een beetje verkoeling bieden op warme dagen en eeuwenoude stuifzandgebieden, je vindt het allemaal op de Utrechtse Heuvelrug. Nederland is én blijft een prachtig en gevarieerd land dat je kan blijven ontdekken! Meimaand is fietsmaand en RBT Heuvelrug & Vallei speelt hier op in door on- en offline campagne te voeren in samenwerking met onder andere Routebureau Utrecht en fietsnetwerk.nl. Op de website fietsen.opdeheuvelrug.nl staan diverse routes beschreven met informatie en verhalen over de Utrechtse Heuvelrug. Het RBT heeft een top 10 van routes ontwikkeld die jou meenemen langs cultuurhistorische sporen op de Heuvelrug. Van bezienswaardigheden, vergezichten, oplaadpunten en fietsenmakers tot culinaire hoogstandjes en overnachtingsmogelijkheden.

Alle routes starten bij een Toeristisch OverstapPunt (TOP). Een TOP is een knooppunt waar diverse fiets- en wandelroutes samenkomen, met altijd voldoende parkeergelegenheid. Alle TOP’s zijn gekoppeld aan horeca waar men naast een kop koffie en een rustmoment ook de fiets kan opladen. De inzet van TOP’s dragen bij aan betere spreiding van bezoekers in de regio.

Doe mee met de winactie!
Naast een gevarieerd aanbod aan fietsarrangementen kunnen bezoekers deze maand meedoen aan een leuke winactie. Win samen met je partner, vriend(in) of fietsmaatje een overnachting bij Hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder! Hiervandaan fiets je direct door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en kan je heerlijk tot rust komen in deze stijlvolle accommodatie. Meedoen kan t/m 20 mei aanstaande op fietsen.opdeheuvelrug.nl

La Vuelta Holanda komt naar de Heuvelrug
Dit jaar is fietsen op de Heuvelrug extra bijzonder met de start van La Vuelta Holanda. Op zaterdag 20 augustus aanstaande koerst het peloton in een spectaculaire tweede etappe over de Utrechtse Heuvelrug. Wil je dit evenement beleven of fietsen in de sporen van La Vuelta? Bekijk dan onze pagina vuelta.opdeheuvelrug.nl en ga op pad!