Fiets jezelf fit & gezond

Fietsen is goed voor je gezondheid

Zo helpt regelmatig fietsen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, diabetes én depressie. Kan je voorstellen wat fietsen in relatief schone lucht met je doet?

PS: wist je dat je op de Heuvelrug ook diverse cursussen Mindful Cycling kan doen? Door meer in het 'hier en nu' te fietsen, met een rustige ademhaling maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Betere conditie? Ga toch fietsen!

Omdat de inspanning relatief laag is, houd je fietsen makkelijker vol. Geen wonder dat bewegingswetenschappers fietsen als de ideale cardio workout beschouwen.

Fietsen = leuk

Fietsen is niet alleen gezond, het is vooral ook erg leuk. Binnen een relatief korte tijd ontdek je de diverse natuur, fiets je langs prachtige kastelen en buitenplaatsen en beleef je de regio. Sluit de dag af met een lekker (alcoholvrij) biertje en geniet nog even na. 

Vijf prachtige en schone fietsroutes

Fiets langs de Eem

Het panorama van de Eemvallei is rustig met een kronkelende rivier dat aan weerzijden weilanden en langgerekte sloten heeft. Bekijk de route hier. 

Kom op adem langs Vecht & Plassen - 32km

Trek er lekker op uit in de prachtige natuur rondom Utrecht en ontspan volledig. Even weg van prikkels, de drukte en verkeer om tot rust te komen. Bekijk de route hier.

Ooievaarsroute Groene Hart - 26km

Deze relatief korte fietsroute loopt door de waterrijke polders van De Venen. Dit gebied in het Groene Hart heeft een oer-Hollands karakter. Bekijk de route hier.

Eindeloos veel bloesem in de Kromme Rijnstreek - 40km

Waar denk je aan als je aan de lente denkt? Bloesem natuurlijk! Vier de lente met deze bloesemroute in de prachtige Kromme Rijnstreek. Bekijk de route hier.

Sporen op de Heuvelrug - 58km

Kom opladen in de natuur en ontdek, naast dat het gezond is om in schone lucht te fietsen, het cultureel erfgoed. Bekijk de route hier.

Dit vind je vast ook leuk

De natuur in, goed voor brein en longen