Wandelen doet wonderen

Niets werkt zo ontspannend als een fijne boswandeling

Wandelen is een wondermiddel dat helpt tegen stress, slapeloosheid én depressieve gevoelens. En uit onderzoek blijkt dat boswandelingen zorgen voor een enorme toename van positieve gevoelens, energie en creativiteit!

Wandelen is supergezond

Wandelen zorgt voor soepelere spieren, sterkere gewrichten (meer kraakbeen!), en een betere bloedsomloop, ademhaling en zuurstofopname. En wandelen versterkt ook nog eens je immuunsysteem. En wist je dat wandelen altijd kan? In het weekend, na je werk. En je hebt weinig kans op blessures.

  Drie tips om je wandeling onvergetelijk te maken

  1. Ga op stap met een mindful wandelcoach of probeer eens een clinic mindful run. Met Mindful Run of met een mindful wandelcoach leer je hoe je volop van het (hard)lopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'. 
  2. Doe een natuurwandeling onder leiding van een natuurgids.
  3. Doe een creatieve wandeling: maak een fotoreportage of schrijf een verhaal of gedicht, net als blogger Laura, die heeft gewandeld in stilte in het Leersumse Veld. Doe de wandeling ook!

  Geweldig rustige wandelgebieden

  • Gerrit Achterbergpad

   Wandelen in de voetsporen van Gerrit Achterberg, over landgoed Sandenburg, door bossen en langs de voet van de Heuvelrug. Ontdek het mooie buitengebied.

   Gerrit Achterbergpad
  • Leersumse Veld

   Wandelen door een stille en groene omgeving helpt je om even los te komen van alle prikkels die je in het dagelijkse leven tegenkomt. Deze route door het Leersumse Veld leent zich daar perfect voor.

   Leersumse Veld
  • Noorderpark/Rondje Ruigenhoek

   Het Noorderpark-Ruigenhoek is nu een prachtig open en groen recreatiegebied waar je je prima kunt vermaken! Van wandelen, fietsen en paardrijden tot vissen, zwemmen en kanovaren.

   Noorderpark/Rondje Ruigenhoek
  • Kooiroute

   De route voert langs het natuurreservaat Broek- en Blokland, door gelijknamige polders, langs grote waterpartijen en uitgestrekte veenweidepolders.

   Kooiroute
  • Heerlijk wandelen over Utrechtse landgoederen

   Deze wandeling neemt je mee over drie landgoederen op de Utrechtse Heuvelrug. Een heerlijk afwisselende wandeling om eens lekker mee tot rust te komen.

   Heerlijk wandelen over Utrechtse landgoederen

  Dit vind je vast ook leuk

  De natuur in, goed voor brein en longen

  Op de hoogte blijven?

  Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!