Honeyguide Inspiratieblog - Een virtueel dagje Heuvelrug

Beleef de Utrechtse Heuvelrug vanuit je luie stoel. Droom weg tijdens een virtuele boswandeling. Luister de podcast van Natuurmonumenten of ga op virtuele tour door de tuin van Huis Doorn. Wij delen vijf tips met je.

1. Puur Natuur podcast

In deze aflevering van de Puur Natuur podcast van Natuurmonumenten vertelt bomenexpert Bert Maes je alles over bomen. Ook boswachter Ellen Ter Stege komt aan het woord en vertelt je over ‘haar’ bos Beekbergerwoud. In dit bos proberen ze de natuur terug te brengen naar hun oorspronkelijke staat door het aanplanten van inheemse bomen en planten. In slecht 32 minuten leer je dankzij deze podcast meer over het belang van inheemse bossen in de natuur.

2. Virtuele wandeling door de Kaapse Bossen

Vooral in tijden waarin je eigenlijk binnen moet blijven, is deze virtuele boswandeling een uitkomst. Met de 360-graden beelden beleef je het bos op een bijzondere wijze. Vereniging Natuurmonumenten maakten samen met Google van 19 natuurgebieden een digitaal beleefbare wereld op Google Street View. Wandel virtueel door de mooiste natuurgebieden van Nederland, zoals bijvoorbeeld de Kaapse Bossen op de Utrechtse Heuvelrug, onze favoriet!

Start hier je wandeling!

3. ‘Beklim’ uitkijktoren de Kaap

De uitkijktoren is momenteel gesloten, maar virtueel kun je nog wel de klim wagen. Ook geschikt voor mensen met hoogtevrees! Geniet op ‘25 meter hoogte’ van het uitzicht over bijna de hele Utrechtse Heuvelrug. 

Laat de voorpret alvast online beginnen en breng zodra het kan een bezoek aan de uitkijktoren! Met de Amerongse Berg in het oosten en de Domtoren van Utrecht in het westen. En soms, als het weer echt mee zit, zie je zelfs de Rijn als een glinsterende lijn door de weilanden kronkelen.

4. ‘Loop’ door de tuin van Huis Doorn

Huis Doorn behoort toch wel tot een van de mooiste kastelen die de Utrechtse Heuvelrug rijk is. Online kun je genieten van een virtuele wandeling door de rustieke kasteeltuin. Ook zonder entree te betalen kun je de tuin van Huis Doorn bezoeken - wanneer de quarantaine periode voorbij is. Tot die tijd kun je via deze virtuele wereld over de tuinpaden van de kasteeltuin scrollen.

5. Bewonder de lente via Nestkast

Na dagen door je raam naar buiten getuurd te hebben, ken je natuurlijk alle buurtvogels. Maar de echt bijzondere momenten zijn meestal wat moeilijker te spotten. Bijvoorbeeld de jonkies in het nest. Dankzij de webcams van Stichting NestKastLIVE kun je nu heel de dag lang zo’n 18 nestjes en hun bewoners bekijken. Onze favoriet is de camera bij de lepelaar. Geniet van de geluiden en de jonkies!

Liefs,
Yalou
Gastblogger Honeyguide

Over Honeyguide

Dit gastblog is geschreven door Honeyguide. Honeyguide stimuleert reizen en vrije tijd met een positieve impact. Nederland kent talloze verborgen parels die allemaal bijdragen aan een mooiere, eerlijkere en duurzamere wereld. 

Op Heyhoneyguide.com brengen honeyguides zoals Yalou deze plekken en belevenissen onder de aandacht. Met behulp van de duurzame doelen van de VN maakt Honeyguide het gemakkelijk een bewuste keuze te maken. Bezoek Heyhoneyguide.com voor tips van honeyguides over hun favoriete slowspots in Nederland en ga op vakantie in eigen land.

Word ook een honeyguide

Weet jij altijd alle unieke plekken te vinden, van de gebaande paden? Deel jouw tips en word zelf ook een honeyguide.

Deel jouw reistips

Op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!