Fietsen en wandelen op de Heuvelrug

De Heuvelrug is dé fiets- en wandelregio van Nederland met talloze mooie, unieke en gezellige afstapmomenten. Heb je geen idee waar je moet beginnen of welke routes er allemaal zijn? Wij helpen je graag op weg met de leukste routes, tips van fiets- en wandelliefhebbers, bezienswaardigheden onderweg én overnachtingsmogelijkheden. 

Fietsen

Ook fietsen, recreatief of actief, doe je op de Heuvelrug! Het is de beste manier om de regio de verkennen en tot in uw tenen te ervaren. Met de enorme diversiteit aan fietsroutes, ook voor de mountainbiker en wielrenner, is de Heuvelrug een puur fietsparadijs. Bekijk hier onze tips voor de mooiste fietsroutes.

Wandelen

Wandel op de Heuvelrug over onverharde bospaden, via boerenland en landgoederen. Luister naar de vele soorten vogels of sta oog in oog met een ree. Geniet van magnifieke doorkijkjes in de prachtige natuur en verken in alle rust het mooie buitengebied met de karakteristieken landschappen. Bekijk hier onze tips voor de mooiste wandelroutes.

Ruimtelijke fiets- en wandelroutes

Op de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei is genoeg ruimte om rustig te fietsen en wandelen. Ontdek de mooiste routes mét ruimte langs de mooiste plekjes van de regio!

Bekijk ruimtelijke routes