Wandelen op de Heuvelrug

Op de Utrechtse Heuvelrug is het heerlijk wandelen! De lente is dé perfecte periode om de regio al wandelend te verkennen. Het landschap verandert en de landgoederen, kastelen, musea en attracties zijn klaar om ontdekt te worden! Al wandelend door de bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en langs de uitgestrekte velden ontdek je de mooiste natuur, maar verken je ook ieder detail. Wandel over de populaire klompenpaden over historisch tracé, onverharde paden via boerenland en landgoederen. Op de Heuvelrug vind je ontzettend veel wandelroutes; trek je wandelschoenen aan en kom wandelen op de Heuvelrug!

Top 5 wandelroutes van wandelliefhebbers

Wandelliefhebbers zijn op de Utrechtse Heuvelrug gaan wandelen en hebben een top 5 van favoriete wandelroutes voor je opgesteld! Welke route mag je écht niet missen?

Kies je startpunt

In elke gemeente op de Heuvelrug vind je bijzondere wandelroutes. Bekijk hier alle startpunten per gemeente.

Themawandelroutes

Wandel je graag langs het erfgoed op de Heuvelrug? Neem je graag je kids mee op pad? Of wil je genieten van de natuur? De leukste themawandelroutes vind je hier.

Wandelweetjes

Zoek je de beste wandelschoenen? Of wil je weten wat wandelen nu écht voor je doet? Wij hebben de leukste wandelweetjes en -tips verzameld! 

Tips van onze bloggers

Ben je op zoek naar die ene unieke route? Onze bloggers nemen je mee op pad en laten je de leukste wandelroutes zien. 

Het actuele wandelweer