Wandelen op de Heuvelrug

Op de Utrechtse Heuvelrug is het heerlijk wandelen. Ieder seizoen heeft zijn charme en geen dag is hetzelfde. Al wandelend door de bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ontdek je al het moois van de winter en verken je ieder detail. Wandel over de populaire klompenpaden over historisch tracé, onverharde paden via boerenland en landgoederen. Of breng een bezoek aan een van de sprookjesachtige kastelen en buitenplaatsen. Kom tot rust in een van de vele stiltegebieden en leeg je hoofd. Op de Heuvelrug vind je ontzettend veel wandelroutes. Laat je inspireren, trek je wandelschoenen aan en kom wandelen op de Heuvelrug!

De benen zijn de wielen van de creativiteit – Albert Einstein

De 10 mooiste wandelroutes

Op de Heuvelrug is het heerlijk wandelen. We hebben de 10 leukste wandelroutes voor je uitgezocht inclusief arrangementen!

Bijzondere wandelingen

Het hele jaar door kun je de mooiste wandelingen maken op de Heuvelrug! Of het zonnetje schijnt, of er sneeuw ligt, of het regent, je vind altijd wel een wandelroute geschikt voor het seizoen.

De leukste tips

Wil je weten waar je met je hond mag wandelen, welke wandelingen kidsproof zijn of zoek je de leukste recreatiegebieden? Wij geven je alle tips!

Wandelweetjes

Zoek je de beste wandelschoenen? Of wil je weten wat wandelen nu écht voor je doet? Wij hebben de leukste wandelweetjes en -tips verzameld! 

Waar start jij jouw wandeltocht?

In elke gemeente op de Heuvelrug vind je bijzondere wandelroutes. Bekijk hier alle startpunten per gemeente.

BOEK NU JOUW COMPLEET VERZORGDE ARRANGEMENT

Na het wandelen heerlijk bijkomen in één van de hotels of B&B's in de buurt? Of cultuur snuiven bij een museum of kasteel? Dat kan allemaal! Wij hebben de leukste arrangementen voor je verzameld. Jij hoeft alleen nog maar te kiezen! 

Bekijk alle arrangementen

RBT Heuvelrug & Vallei werkt samen met