Wandelen op de Heuvelrug

Op de Utrechtse Heuvelrug is het heerlijk wandelen. Ieder seizoen heeft zijn charme maar de herfst is wel heel bijzonder. De natuur verandert in één groot kleurenpalet en de bomen verliezen langzaam hun blaadjes. Overal schieten paddenstoelen uit de grond en de lucht is geen dag hetzelfde. De dieren maken zich klaar voor de winter en zo ook de natuur. Al wandelend door de bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ontdek je al het moois van de herfst en verken je ieder detail.

Wandel over de populaire klompenpaden over historisch tracé, onverharde paden via boerenland en landgoederen. Of breng een bezoek aan een van de sprookjesachtige kastelen en buitenplaatsen. Kom tot rust in een van de vele stiltegebieden en leeg je hoofd.

Op de Heuvelrug vind je ontzettend veel wandelroutes. Laat je inspireren, trek je wandelschoenen aan en kom wandelen op de Heuvelrug!

De benen zijn de wielen van de creativiteit – Albert Einstein

Themawandelroutes

Wandel je graag langs het (militair) erfgoed op de Heuvelrug? Wil je je hoofd leegwandelen? Of gewoon genieten van de natuur? De leukste themawandelroutes vind je hier.

Bijzondere wandelingen

Het hele jaar door kun je de mooiste wandelingen maken op de Heuvelrug! Of het zonnetje schijnt, of er sneeuw ligt, of het regent, je vind altijd wel een wandelroute geschikt voor het seizoen.

De leukste tips

Wil je weten waar je met je hond mag wandelen, welke wandelingen kidsproof zijn of zoek je de leukste recreatiegebieden? Wij geven je alle tips!

Wandelweetjes

Zoek je de beste wandelschoenen? Of wil je weten wat wandelen nu écht voor je doet? Wij hebben de leukste wandelweetjes en -tips verzameld! 

Waar start jij jouw wandeltocht?

In elke gemeente op de Heuvelrug vind je bijzondere wandelroutes. Bekijk hier alle startpunten per gemeente.

Het actuele wandelweer