DE NATUUR ROEPT!

Kom je klein voelen bij de reuzenpanda’s! Kom je meten met de grootste bij de Afrikaanse olifanten. Kom jezelf herkennen bij de bonobo's. Want als je denkt dat je alles gezien hebt... kijk dan nog eens goed rond in Ouwehands Dierenpark. 

Uniek in Nederland…de reuzenpanda’s!

Ontmoet de reuzenpanda’s! Betreed de mystieke wereld van Pandasia en beleef de Chinese sfeer in één van de mooiste pandaverblijven ter wereld.

Bewonder en leer meer
Bewonder het jonge Afrikaanse olifantje Bumi, sta neus aan neus …

DE NATUUR ROEPT!

Kom je klein voelen bij de reuzenpanda’s! Kom je meten met de grootste bij de Afrikaanse olifanten. Kom jezelf herkennen bij de bonobo's. Want als je denkt dat je alles gezien hebt... kijk dan nog eens goed rond in Ouwehands Dierenpark. 

Uniek in Nederland…de reuzenpanda’s!

Ontmoet de reuzenpanda’s! Betreed de mystieke wereld van Pandasia en beleef de Chinese sfeer in één van de mooiste pandaverblijven ter wereld.

Bewonder en leer meer
Bewonder het jonge Afrikaanse olifantje Bumi, sta neus aan neus met de ijsberen en bespied de bruine beren in Expeditie Berenbos. Hang de beest uit in RavotAapia, de grote overdekte speeljungle óf spring zo hoog als een ringstaartmaki op de springkussens op de Maki Lounge! Ontmoet de prachtige dieren en leer meer over hun natuurlijke leefgebied, de bedreiging van wilde soortgenoten en wat jij kunt doen om hen te beschermen. Dus kom, en laat je uitdagen door jouw wereld in Ouwehands Dierenpark.

Expeditie Berenbos
Een bijzondere ervaring rondom de bruine beren en wolven. Ga door het spannende doolhof, bezoek het dorp Karpatica en ontdek daar alles over de beer. Vervolg de expeditie, bewonder de sterrenhemel en ga op avontuur in Het Berenbos. Expeditie Berenbos, ontdek de wereld van de beer! 

Het Berenbos
In Het Berenbos genieten bruine beren, die vroeger mishandeld zijn, van een onbezorgd leven. Samen met de wolven leven ze op een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver. Een uniek project!

Gorilla Adventure
Slinger door de reusachtige kloof, daal af in de oude mijnschacht diep onder de grond en beleef een spannend avontuur tussen de gorilla’s. Ontmoet in het grootste gorilla-avontuur van Europa op 10 meter hoogte deze indrukwekkende mensapen… Durf jij het aan?

Bamboo Bill
Bamboo Bill en de avonturiers zijn een tijdje op avontuur geweest, maar zijn terug in Ouwehands Dierenpark! In de muzikale familieshow 'Bamboo Bill ontdekt de maan' beleeft de grappigste avonturier van Nederland een wonderlijk avontuur dat je niet mag missen. Ook zijn de avonturiers vaak in het park te vinden om jou meer te vertellen over wat ze tijdens hun avonturen over de dieren hebben geleerd. 

RavotAapia
Net als de otters en doodshoofdaapjes klimmen en klauteren. Speel mee in de legende van het gestrande piratenschip en beleef spannende avonturen in de grotten van de vliegende honden. Ga op ontdekkingsreis en beleef het zelf in de grote overdekte speeljungle.

Zakelijk
De centrale ligging, in de bosrijke omgeving, op de historische Grebbeberg maakt Ouwehands Dierenpark een unieke bestemming om te vergaderen, voor een  zakelijke bijeenkomst of feestelijke gelegenheid! 

Bekijk hier de zakelijke mogelijkheden

Ouwehands Dierenpark is het gehele jaar geopend. Honden zijn welkom. Kijk voor de actuele openingstijden op de website

Openingstijden

 • Ouwehands Dierenpark is het gehele jaar geopend. Kijk voor actuele openingstijden op de website.

Prijzen

 • KinderenGratis 0 t/m 2 jaar
 • Kinderen€ 24,00 3 t/m 9 jaar
 • Volwassenen€ 27,00 vanaf 10 jaar
 • Ticket hond € 5,00 p.h.
  Parkeerkaart dagbezoeker (per auto) € 8,00 p.st.
  Parkeerkaart abonnementhouder (per auto) € 3,50 p.st.

  Jaarabonnement € 55,- tot € 59,- p.p.

Hoe toegankelijk is deze locatie

Algemene toegankelijkheid Voor rolstoelgebruikers of bezoekers die slecht ter been zijn Ouwehands Dierenpark is een rolstoelvriendelijk park. Rolstoelen worden aangeboden op basis van beschikbaarheid. Het is helaas niet mogelijk om rolstoelen te reserveren. Wij adviseren om zelf via thuiszorg een rolstoel te huren of zo vroeg mogelijk te komen. Aan het begin van het parkeerterrein (het dichtst bij de entree) zijn er een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor mindervaliden. Deze worden aangeboden op basis van beschikbaarheid. In Ouwehands Dierenpark zijn er speciale toiletten toegankelijk voor mindervaliden in het Jungle restaurant, RavotAapia, Umkhosi en in Pandasia. Voor bezoekers met een assistentiehond Gediplomeerde hulphonden en honden van abonnementhouders hebben gratis toegang tot het park.

Kenmerken

Vervoer

 • Eigen parkeerterrein: Ja

Winkel

 • Acceptant VVV Cadeaubon: Ja

Doelgroep

 • Kinderen: Ja
 • Groepen: Ja
 • Zakelijk: Ja
 • Gezinnen: Ja
 • Scholieren: Ja
 • Volwassenen: Ja
 • Senioren: Ja

Cultuur

 • Informatie kaartverkoop: Kaarten met korting te koop bij VVV Rhenen

In de buurt

Toon resultaten

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al eerder een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews