Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Theatrale Masterclasss 'De Vloer Op' Theater Lampegiet

De Vloer Op brengt een theatrale masterclass improvisatie naar Theater Lampegiet

Op vrijdag 24 mei kan het publiek in Theater Lampegiet getuige zijn van een live-uitvoering van het populaire tv-programma De Vloer Op. Dit theaterstuk, geregisseerd door de gerenommeerde Peter de Baan, is een avond vol verrassingen omdat het publiek wordt meegenomen in de wereld van improvisatietheater.

In de unieke theaterversie van De Vloer Op worden actuele, maatschappelijke en relationele dilemma's op het toneel tot leven gebracht door een getalenteerde, wisselende cast. Op vrijdagavond 24 mei bestaat die cast uit acteurs Margôt Ros, Sophie van Winden, Thomas Cammaert en Sander Plukaard. Geheel onvoorbereid en zonder script gaan de acteurs te werk, wat resulteert in geestige, ontroerende, herkenbare en soms confronterende improvisaties.

Wat De Vloer Op zo bijzonder maakt, is de actieve betrekking van het publiek bij het bepalen van de thema's voor de improvisaties. Dit geeft toeschouwers de mogelijkheid om hun ideeën en gedachten te delen en vervolgens te kunnen zien hoe deze tot leven komen op het toneel. Daarnaast zal regisseur Peter de Baan een kijkje achter de schermen geven in het vak van acteren, waarbij hij vragen van het publiek beantwoordt. Van "Wat maakt iemand tot een goede acteur?" tot "Wat is het verschil tussen acteren en improviseren?". De Vloer Op biedt een fascinerende inkijk in de wereld van tv en theater.

Ruim twintig jaar is De Vloer Op te zien geweest op televisie. Regisseur Peter de Baan had toen ook al de regie en presentatie van het format in handen. Iedere aflevering bestond uit drie ronden waarin acteurs een thema of dilemma in hun schoot geworpen kregen. De improvisaties die daaruit voortkwamen, waren met regelmaat humoristisch, treffend en emotioneel. Sinds 2018 neemt Peter de Baan zijn populaire show mee de theaters in. Iedere avond is anders en uniek en het publiek krijgt elke keer een op maat gemaakte voorstelling te zien.

Prijzen

  • € 28,00