Dompel je tijdens een rondwandeling onder in de oude vestingstad Rhenen

Stadswandeling
Als je je familie, vriendengroep, collega’s of anderen wilt verrassen, kun je hen laten rondleiden door de kern van Rhenen. Beleef de sfeer van de eeuwenoude vestingstad die steeds weer aanvallen vanuit het graafschap Gelre, van de Spanjaarden, Fransen en ten slotte de Duitsers probeerde te weerstaan.

Tijdens deze wandeling voert een gids van het Cuneragilde je langs stadsmuren, steegjes, pittoreske hoekjes en de resten van de stadsboerderijen. De gids zal je vertellen over hoe Rhenen al sinds de steentijd bewoond raakte en zijn bewoners hun sporen achterlieten. Hoe de stad aan het einde van de middeleeuwen een imposante Cuneratoren kreeg en een bekend bedevaartsoord vanwege de heilige Cunera werd.
De verhalen zullen worden verteld over het paleis van de afgezette koning Frederik van de Palts en koningin Elizabeth Stuart dat eeuwenlang het stadsbeeld bepaalde. Hoe de gevluchte koning en koningin exuberante feestpartijen aanrichtten, maar de rekeningen van de Rhenense middenstand onbetaald lieten. En ook hoe de Duitse kanonnen bij de inval in mei 1940 grote delen van de binnenstad verwoestten en de stad herbouwd moest worden.

Onderweg krijg je te horen waarom men de inwoners van Rhenen nog altijd als ‘klokkenverkopers’ bestempelt en hoe de stad eens werd ingenomen met een list, zoals bij het paard van Troje. Ook verhalen over kleurrijke personages en boerderijen binnen de stadsmuren passeren de revue.

Voor kinderen is er tijdens de rondleiding een puzzel- en speurtocht beschikbaar.
Reken op een duur van ca. 1½ uur, maar kan in overleg uitgebreid of verkort worden.

Als je je niet als groep wilt aanmelden, kun je je op de zaterdagmiddagen van 6 en 20 juli en 10 en 24 augustus ook aansluiten bij de open rondleidingen die om 14.30 uur vertrekken vanaf het VVV van Rhenen. Wij raden je dan wel aan om voorafgaand aan de deelname op de website https://cuneragilde-rhenen.nl/agenda/ na te gaan of de open rondleiding doorgang kan vinden.

In de wandeling zijn enkele trappen opgenomen, maar op verzoek kan er ook een rolstoelvriendelijke route gekozen worden.
Je kunt deze wandeling voor jouw gezelschap aanvragen via het VVV van Rhenen. Maximaal 25 personen per gids.
€ 5 voor volwassenen, € 2 voor kinderen t/m 12 jaar; gratis voor Cunerpashouders; Voor groepsrondleidingen verlangen wij geen minimum groepsgrootte, maar er geldt wel een basisbedrag van € 30.

Op afspraak; inschrijving als groep via aanmelding bij het VVV van Rhenen. Op 6 en 20 juli en 10 en 24 augustus worden er open rondleidingen gehouden met als starttijd 14.30 uur.

Wanneer

  • Zaterdag 6 juli 2024 14.30 - 16.15 uur
  • Zaterdag 20 juli 2024 14.30 - 16.15 uur
  • Zaterdag 10 augustus 2024 14.30 - 16.15 uur
  • Zaterdag 24 augustus 2024 14.30 - 16.15 uur
  • Voor groepen op afspraak en voor open rondleidingen op 6 en 20 juli en op 10 en 24 augustus van 14.30 – 16.15 uur.

Prijzen

  • € 5,00