Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Dag van het Kasteel: Aan tafel bij de keizer - Huis Doorn

Ontmoet het historische personeel

Tijdens de Dag van het Kasteel organiseert Museum Huis Doorn een ‘living history'-route. Maak een wandeling door het park, bezoek het museum en maak kennis met het huis- en tuinpersoneel van de de laatste Duitse keizer Wilhelm II. Je ontdekt via het 'historische' personeel hoe het er in de tijd van de keizer aan tafel aan toe ging en je ontvangt een informatieboekje met leuke achtergrondinformatie over de ontvangsten en diners.

Vossenjacht voor kinderen

Kinderen kunnen meedoen aan een 'vossenjacht', ze gaan op zoek naar alle historische personeelsleden en stellen ze een vraag. Als ze alle antwoorden inleveren ontvangen ze een prijsje.

De 'historische' personeelsleden zijn allemaal druk met de voorbereidingen voor een groot diner. Via het personeel kom je te weten wat er allemaal kwam kijken bij het voorbereiden van dagelijkse en feestelijke maaltijden voor de ex-keizer, zijn vrouw en hun gasten. Waar kwam het voedsel vandaan? Hoe en door wie werd het bereid? Hoe en waarmee werd de tafel in de eetkamer gedekt? Hoe ging het opdienen van de gerechten? Wat weten we van de menusamenstelling en de tafelschikking? En last but not least: mocht het personeel een fooi verwachten na afloop van het diner?

Praktische info
De Dag van het Kasteel is op 2e Pinksterdag, maandag 20 mei a.s.
Het museum is geopend van 13.00 u tot 17.00 u. De kassa sluit om 16.00 u.

Tijdens de Dag van het Kasteel gelden de reguliere toegangsprijzen.
Deelname is gratis bij aankoop van een ticket.