Masterclass (try-out) - Theater de Speeldoos

Maria Callas gaf in de herfst van haar carrière masterclasses aan de Juilliard School in New York. Haar stem had aan kracht ingeboet, maar de belangstelling voor de grootste operazangeres van deze eeuw was nog steeds ongekend. Masterclass is een toneelstuk van succesauteur Terrence McNally, waarin Maria Callas drie van haar operastudenten genadeloos confronteert met hun muzikale tekortkomingen.

Haar opvattingen over tekst en interpretatie, de noodzaak om persoonlijk te zijn, Callas pepert het haar pupillen in met humor en een boosaardig gevoel voor superioriteit. Pia Douwes kruipt wederom in de huid van Maria Callas, die incidenteel wordt ondersteund door muziek van Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini en Vincenzo Bellini.

Recensies

‘Pia Douwes is van meet af aan overtuigend in haar interpretatie van Callas. Een lastige rol die een veelvoud aan expressie en schakeringen vraagt.’ de Volkskrant

‘Ook als ze niet zingt, weet deze musicalster het publiek te betoveren.’ Univers

‘Pia Douwes laat de verschillende kanten van Callas zien: de uiterst strenge en directe aanpak, haar enorme discipline, kwetsbaarheid, de liefde en inleving in de muziek en haar intense behoefte om zichzelf te bewijzen.’ Musicaljournaal

Dit toneelstuk won meerdere prijzen, waaronder een Tony en Drama Desk Award, kreeg in Nederland unaniem lovende recensies, een nominatie voor de Nederlandse Toneel Publieksprijs en werd geselecteerd voor het Theaterfestival. Masterclass heeft wereldwijd indrukwekkende hoofdrolspelers op haar naam staan. Zo speelde Zoe Caldwell, Audra McDonald en Patty Lupone de voorstelling op Broadway, waarbij laatstgenoemde ook op West End de rol voor haar rekening nam. Roman Polanski nam in Parijs de regie voor zijn rekening en in Australië werd Maria Callas tot leven gebracht door Maria Mercedes.

Wanneer

  • Zondag 28 april 2024 14.00 - 15.30 uur

Prijzen

  • € 29,50 online incl. consumptie
  • € 30,50 kassa incl. consumptie