Bewonder het adembenemende uitzicht vanuit de Cuneratoren in Rhenen

Torenbeklimming
Op 1, 2 en 3 mei in de voorjaarsvakantie en op alle zaterdagen van de maanden mei t/m september krijg je de kans om Rhenen van bovenaf te zien. Om 14.30 uur start een groep van maximaal 20 personen met een gids van het Cuneragilde met een beklimming. Beklim de 82 meter hoge middeleeuwse kerktoren van de provincie langs een fraaie uitgesleten wenteltrap waar vele generaties je voor gingen. Boven heb je een adembenemend uitzicht over de Gelderse Vallei en de Betuwe, en kun je bij mooi weer Utrecht en Den Bosch zien.


Onderweg hoor je hoe ze in de middeleeuwen torens bouwden en waar het geld vandaan kwam. Je hoort over de geschiedenis inclusief de rampen die hier plaatsvonden in de afgelopen 500 jaar. En natuurlijk hoor en zie je van alles over de restauratie. Behoud van dit prachtige cultureel erfgoed ligt de Rhenenaren na aan het hart. Het is één van de mooiste torens van Nederland met een zware beiaard die regelmatig bespeeld wordt.
Voor kinderen is er tijdens de beklimming een puzzel- en speurtocht beschikbaar.


Cunerakerk open
De laatgotische Cunerakerk is zelfs nog ouder dan de toren. Bekijk het monumentale stenen doksaal en de koorbanken, bijzonderheden uit de tijd van de Cunerabedevaartgangers, en de oude doopvont. Laat je informeren over de enerverende geschiedenis van de kerk, over de rampspoed die maakte dat er steeds weer restauraties nodig waren. De kerk is op deze dagen ook open van 13.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis. Onze vrijwilligers staan je graag te woord.

Om er zeker van te zijn dat de toren en de kerk op de aangegeven dagen toegankelijk zijn, raden wij je aan om voorafgaand aan het bezoek op de website na te gaan of de activiteiten doorgang kunnen vinden.

Torenbeklimming: € 5 voor volwassenen, € 2 voor kinderen t/m 12 jaar; gratis voor Cunerpashouders. Tickets zijn te koop bij de balie in de kerk.
1,2 en 3 mei en alle zaterdagen van de maanden mei t/m september:
- Torenbeklimming: 14.30 uur;
- Openstelling Cunerakerk: vanaf 12.00 uur; Eindtijd torenbeklimming: 16.00 uur; 
- Sluiting Cunerakerk: 17.00 uur.

Wanneer

  • Elke zaterdag t/m 30 september 2024 12.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • € 5,00