Theater na de Dam / Stilte of storm

Begin mei zijn er jaarlijks in het hele land theatervoorstellingen vanwege de dodenherdenking en herinnering aan oorlog en WOII. Als THEATER NA DE DAM is dit initiatief bekend. In Theater Slot Zeist speelt STILTE OF STORM. 

“Zo zullen we zitten tot de één de ander vraagt of zij nog koffie wil. De stilte doorbreken door alledaagse dingen te doen. Alledaagse dingen doen om te vergeten.” 

Rond dodenherdenking brengen Maj en Ewa generaties en geboorteplaatsen bij elkaar. De stiltes omtrent de oorlog, in de familie van Maj, geboren in Utrecht. Het strijdersverleden van Ewa’s familie, geboren in Polen, Warschau. Met liedjes weven zij verhalen aan elkaar die verteld moeten worden. Juist vandaag de dag. Omdat oorlog dreigt. Die voorkomen moet worden. Koste wat kost.

“We protesteren, we schreeuwen, we gaan met 100.000 de straat op. En toch lijken we marionetten van de bedorven regering.’’ 

Een kleinkunstvoorstelling met geschiedenis en actualiteit. Twee jonge vrouwen die een stem geven aan generaties familie. Verwacht klassiekers en zelfgeschreven materiaal, meerstemmige muziek, grenzeloze liedjes en personages uit diverse hoeken die zich in stilte laten horen.

Tekst en spel: Ewa Chojecka & Maj van der Mersch. Coach: Selma Susanna. Pianist: Anneriek Bekhuis.
Deze voorstelling is behalve op 2 mei om 20.00 uur in Theater Slot Zeist, ook te zien op 4 mei in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.

Wanneer

  • Donderdag 2 mei 2024 20.00 - 21.30 uur

Prijzen

  • € 15,00
  • Betaalmogelijkheden: Online