Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Heuvelrug Matthäus Passion ‘23 in de Maartenskerk Doorn

Contact

Adres:
Maartenskerk Doorn
Kerkstraat 1
3941 HV Doorn
Plan je route

Op zondagmiddag 19 maart 2023 om 14.30 uur zal in de prachtige Maartenskerk in Doorn voor het eerst de Matthäus Passion van J.S. Bach klinken. Het project Heuvelrug Matthäus Passion ‘23 wordt ten uitvoer gebracht door een koor- en orkestbezetting van 80 musici en zangers.

De Heuvelrug Matthäus Passion ‘23 wordt georganiseerd door stichting Vrienden van de Maartenskerk en door de initiatiefnemers Edwin Blankenstijn, musicus en muziekorganisator uit Doorn en Arjan Veen, organist van de Maartenskerk, koordirigent en dirigent van de Heuvelrug Matthäus Passion 23. Orgel en klavecimbel continuo worden bespeeld door Pieter Dirksen.

Dit unieke concert zal een hoog artistiek niveau hebben. Het speciaal samengestelde koor bestaat uit gekwalificeerde en enthousiaste koorzangers van verschillende koren uit de regio. Het orkest bestaat uit professionele musici uit verschillende orkesten en ensembles, zoals het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Orkest van de Achttiende Eeuw, Combattimento Consort, Amsterdam Sinfonietta. Samen met het kinderkoor van Zangschool Utrecht treden zij gezamenlijk voor u op. De internationale solistencast bestaat uit: Selma Harkink (sopraan), Charlotte Stoppelenburg (alt), Leonhard Reso (tenor/evangelist), Marcel Reijans (tenor/aria’s), Raoul Steffani (bas/Christus) en Maarten Koningsberger (bas/aria’s).

Kaarten voor de Heuvelrug Matthäus Passion ‘23 zijn online verkrijgbaar in de Ticketshop op https://www.vriendenvandemaartenskerk.nl/ticketshop. Een kaartje kost € 40,- per persoon inclusief libretto en programmaboekje. Vrienden van de Maartenskerk ontvangen korting en betalen € 35,- per persoon. Er zijn in totaal 300 zitplaatsen in de kerk, dus wacht vooral niet te lang met bestellen.

De Stichting Vrienden van de Maartenskerk (www.vriendenvandemaartenskerk.nl) De stichting (anno 2018) stelt zich ten doel om de noodzakelijke financiële middelen bijeen te brengen voor het onderhoud van het kerkgebouw. Een tweede doelstelling is het organiseren van culturele activiteiten in het kerkgebouw, waardoor de Maartenskerk een nog bredere functie krijgt in de gemeenschap op de Utrechtse Heuvelrug. De stichting staat los van de Protestantse Gemeente.

Prijzen

  • € 40,00