Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Rijnweek Rhenen

De Rijnweek Rhenen is een geliefd familie festival dat na vijf jaar afwezigheid eindelijk weer terug is om het pittoreske stadje Rhenen te vullen met muziek, cultuur en onvergetelijke momenten. Dit bruisende evenement, dat duizenden bezoekers trekt, biedt een gevarieerd programma voor jong en oud. Van spectaculaire live-optredens van bekende artiesten en lokaal talent, tot een levendige kermis en diverse culinaire hoogstandjes – er is voor ieder wat wils.

De feestweek staat bekend om zijn warme, gezellige sfeer en de hechte gemeenschap die het ondersteunt. Het brengt mensen samen en stimuleert de lokale economie door toeristen aan te trekken en een platform te bieden voor lokale ondernemers en artiesten. De Rijnweek is niet alleen een viering van muziek en plezier, maar ook een viering van de Rhenense gemeenschap en haar rijke cultuur.

Naast de muziek en het eten biedt de Rijnweek ook een scala aan activiteiten voor specifieke doelgroepen. Er is een speciale ouderenmiddag, waar onze senioren kunnen genieten van gezelligheid en muziek. Voor verstandelijk beperkten is er een middag vol aangepast plezier en entertainment, waar ze volop kunnen genieten. Motorliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de spectaculaire motortoertocht, en voor de kinderen is er een kindermiddag vol spelletjes, optredens en verrassingen. Ook aan de fans van kennis en competitie is gedacht met een gezellige pubquiz, waar teams hun kennis kunnen testen in een ontspannen sfeer.

Of je nu komt voor de muziek, de kermis, het eten, of gewoon de sfeer – de Rijnweek Rhenen belooft na vijf jaar afwezigheid weer een week vol plezier, lachen en onvergetelijke herinneringen te worden.

PROGRAMMA:

Van vrijdag 5 juli tot en met zaterdag 13 juli wordt Rhenen omgetoverd tot een bruisend feestterrein vol activiteiten, optredens en gezelligheid.

Op maandag 8 juli kun je je kennis testen tijdens de Rijnweek Pubquiz bij De Koning van Denemarken.

Woensdag 10 juli is het tijd voor de Sponsoravond, waar Davy Keys de avond muzikaal zal begeleiden. 

Donderdag 11 juli staat in het teken van Zideris Rijnpop, met optredens van onder andere de Veense G-band en Jan Biggel. Later die avond kan iedereen losgaan op RijnDance, met topartiesten zoals STUK, Mr. Belt & Wezol, Mental Theo en RSCL.

Vrijdag 12 juli wordt de Rijnweek Ouderenmiddag gevierd, met optredens van Frans Bagerman, Hessel & Ineke, De Havenzangers en Sieneke, de kaarten vlogen weer de deur uit dus het belooft een groot feest te worden. Vrijdag avond vindt de Peter Looijen Hollandse Avond plaats met sterren zoals John West, Robert van Hemert en René Karst.

Zaterdag 13 juli sluit de Rijnweek spectaculair af met de kindermiddag, een middag vol leuke activiteiten voor kinderen. Samen met Stichting Fonkel wordt een deel van het Rijnkidz-programma gevuld. Zij organiseren namelijk een spannende cupcake-competitie voor kinderen als onderdeel van de Rijnkidz-activiteiten: Heel Rhenen bakt! Wil je hieraan meedoen? Stuur dan een mail naar heelrhenenbakt@rijnventure.nl.

Daarnaast wordt er zaterdag de 13e een grote Veiligheidsdag georganiseerd door de Vrijwillige Brandweer Rhenen en ’s avonds vindt natuurlijk de spetterende Rijnweek Slotavond plaats! Kom gezellig langs en geniet van artiesten als Mella, BENR, Kraantje Pappie, Jeffrey Parmentier en Feest DJ Ruud.

En het beste van alles? De hele week is er dus gewoon weer gratis entree en er rijden gratis pendelbussen vanaf Ouwehands Dierenpark! Voor de meest actuele updates rondom het programma bezoek je Rijnweek.nl.

Prijzen

  • Gratis