Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Workshop met Jhonie van Boeijen - Centraal Museum Utrecht

Maak een ‘zelfportret’ aan de hand van supermarktproducten.

Misschien ben je je er in de supermarkt niet van bewust, maar de producten in jouw winkelmandje kunnen veel over jezelf vertellen. Over je eetpatroon, of je single bent of niet, maar ook over je achtergrond of je financiële status. Met haar schilderijen van boodschappentassen maakt kunstenaar Jhonie van Boeijen de kijker bewust van de verleidende werking van verpakkingen en wat je aankopen over jou vertellen.

Tijdens deze creatieve workshop maak je met acrylverf een persoonlijk schilderij over jouw identiteit als consument. Aan de hand van door jou geselecteerde foto’s van supermarktproducten stel je een compositie samen. Onder leiding van Jhonie werk je vervolgens de compositie uit in acrylverf. Je leert hierbij hoe een schilderij op te bouwen door te starten met de grote kleurvlakken en daarna steeds meer details aan te brengen. 

Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een werk dat je daar verder af kan maken. Of misschien ben je zo geïnspireerd geraakt dat je thuis een nóg persoonlijker schilderij wilt maken van je eigen boodschappentas. 

De workshop wordt gegeven door kunstenaar Jhonie van Boeijen en museumdocent Ellen Blom en start met een korte rondleiding door de tentoonstelling Op scherp. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur. Op vertoon van het ticket voor de workshop kun je vooraf het museum bezoeken, inclusief de tentoonstelling 'Op scherp'.

Prijzen

  • € 22,50