Soester Wandelweekend

Wil jij de veelzijdigheid van Soest en Baarn ontdekken? Wandel dan mee tijdens het Soester Wandelweekend op 17 en 18 augustus. De routes van de 6e editie van het Soester Wandelweekend brengen jou langs Paleis Soestdijk, Vliegbasis Soesterberg en door duinen, heide, bossen: genoeg om je over te verwonderen! Dagelijks kun je kiezen voor een afstand van 6, 10, 20 of 30 km.

Wist je dat Soest en omgeving voor 40% uit natuur bestaat? Tijdens jouw wandeling kun je je verwonderen over het prachtige landschap dat Soest-Baarn rijk is. In en rondom Soest en Baarn liggen bijzondere, unieke natuurgebieden met afwisselend zandvlaktes en duinen-, bos- en heidegebied en prachtige historische bezienswaardigheden. Dagelijks kun je kiezen voor een afstand van 6, 10, 20 en 30 km. Kies je voor een weekendinschrijving dan wandel je twee dagen dezelfde afstand. Wil je twee dagen meewandelen, maar een verschillende afstand per dag? Dat kan ook!

Soester Duinendag
Laat je op zaterdag 17 augustus verrassen door de overweldigende zandvlaktes en de gebieden de Korte Duinen en Lange Duinen. De 10 km gaat door de Korte Duinen. De 20 km route combineert de Korte Duinen met de Lange Duinen en Landgoed De Paltz van het Utrechts Landschap. Je beklimt het Soester Hoogt (51m boven NAP), de berg waar Soesterberg zijn naam aan te danken heeft. Je loopt door de geheimzinnige strubbebossen over het natuurpad De Stompert, voormalig militair oefenterrein. De 30 km route loopt in een indrukwekkende lus over Vliegbasis Soesterberg.

Baarnse Paleisdag
Op 18 augustus, tijdens de Baarnse Paleisdag, staat historie centraal. Vanaf de start loop je langs de Oude Kerk van Soest richting het Baarnse Bos. Daarna loopt de route een stuk door het historische centrum van Baarn. De route loopt door gezellige straatjes en vervolgt richting rivier de Eem met vergezichten over het water en het mooie poldergebied. Onderweg kom je langs het Cantonspark en de Pekingtuin, beide parken aangelegd door een zakenman uit Azië, wat je terug kunt zien in de vorm van aanleg en de exotische boomsoorten.

Family Walk (6 km)
Nieuw tijdens het Soester Wandelweekend is de 6 km familie route, een prachtige route in de omgeving van Soest. Deze route is rolstoel- en kinderwagentoegankelijk. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan het Soester Wandelweekend. 

Wandel voor het goede doel
De Levensclub is het officiële goede doel van het Soester Wandelweekend. Bij inschrijving kunnen wandelaars een vrijwillige donatie doen aan dit mooie goede doel. Elk jaar krijgen 120.000 mensen de boodschap dat ze medisch zijn uitbehandeld, een enorme klap. De Levensclub biedt een platform met persoonlijke verhalen van lotgenoten en hun naasten. Want met elk verhaal sta je minder alleen, en met elk verhaal laat je iets waardevols na.

Sportorganisatie Le Champion organiseert het wandelevenement in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn. Sportorganisatie Le Champion organiseert het wandelevenement in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn.

Wanneer

  • Zaterdag 17 augustus 2024
  • Zondag 18 augustus 2024