Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Koningsdag en -nacht in Soest en Soesterberg

Het programma op Koningsdag 2024 in Soest en Soesterberg sluit naadloos aan op het attractieve en gewaardeerde programma in 2023.
Ook dit jaar zal er geen apart programmaboekje worden uitgebracht. Het actuele programma treft u aan op de website en wordt in de komende maanden ook regelmatig gedeeld op de diverse social media.

Wat is er allemaal te doen?

In Soesterberg staat op 26 april de traditionele Koningsnach op het programma. Vereniging Artishock organiseert op 26 april in aanloop naar Koningsdag weer een Dance-in.

Op de Engh zal op zaterdag 27 april weer de OranjeVrijmarkt georganiseerd worden. De 4 scoutinggroepen in Soest zijn ook dit jaar weer verantwoordelijk voor de organisatie. De inschrijving is inmiddels geopend.

In Soesterberg
 is de organisatie van de activiteiten in handen van AGAVS. Zij heeft rondom de Banninghal een uitgebreid programma opgezet op Koningsdag met o.a. kleedjesmarkt, activiteiten voor jeugd en ook dit jaar weer het feest op Koningsnach (vrijdag 26 april).
Dit jaar zal er geen Koningsmarkt georganiseerd worden, wel is er een podium voor Soesterbergse bandjes/artiesten.

Rondom het Sint Jozefgebouw aan de Steenhoffstraat verzorgen zowel Vereniging Artishock als het Groot Gaesbeeker Gilde ieder afzonderlijk een attractief cultureel programma. Artishock verzorgt tussen 12.00 en 19.00 uur zowel een binnen- als buitenprogramma met een keur aan artiesten en heeft haar programma ook uitgebreid met kunstuitingen.
Het Groot Gaesbeeker Gilde biedt tussen 14.00 en 20.00 uur een Muzikaal Ontmoetingsfeest om de tot Gildeplein omgedoopte ruimte aan de linker zijde van het Sint Jozefgebouw.
Artishock zorgt op Koningsnach daarnaast nog voor een Dance-In.

Naast de Natuurfietstocht die al vele jaren succesvol wordt georganiseerd door IVN Eemland, organiseert Rotary Soest-Baarn tezamen met Ladies Circle het Koningslint Soest-Baarn; een vrolijke fietstocht voor jong en oud en nog voor een goed doel ook.

Ook de Horeca in Soest en Soesterberg kleurt Oranje en op diverse terrassen is er live-muziek en/of entertainment, zoals bij Grand Café De Lindenhof, Sabrosa Kitchen & Bar, en het Wapen van Soesterberg. D’Oude Enghe heeft op Koningsdag geen speciaal programma maar heeft op Koningsnach een speciaal activiteitenprogramma en is tot 02.30 uur geopend.

Manege Nieuw-Eldorado verzorgt zoals inmiddels gebruik een groot Paardenfeest. Tal van wedstrijden en shows maken onderdeel uit van een afwisselend programma.

Vereniging Bridge Soest organiseert in de avonduren weer een Koningsdrive in De Rank aan de Soesterbergsestraat.

De voorzitter van de Stichting Oranjefeesten  Soest-Soesterberg, René van Hal, geeft aan dat naast bovenstaande activiteiten er nog veel meer feest zal bruisen in Soest en Soesterberg, al of niet georganiseerd onder de paraplu van de stichting.