Grebbelinie fietsarrangement Molens

vanaf € 10.00

Reserveer hier

Beleef de Grebbelinie met eigen fiets of een (elektrische) huurfiets en geniet van een tocht langs monumentale molens!

De start is bij het Grebbelinie Bezoekerscentrum, waar wordt uitgelegd hoe deze belangrijke verdedigingslinie 200 jaar ons land heeft gediend. Vele molens langs de linie zijn in de Tweede Wereldoorlog verloren gegaan, omdat ze in het schootsveld lagen of dienden als uitkijkpost. Gelukkig bleven een aantal prachtige exemplaren bewaard.

Er kan gekozen worden uit een fietstocht van 44 of 65 km. Route 1 (44 km) voert langs molens in Veenendaal, Ede en Walderveen. Route 2 (65 km) betreft een mooie tocht langs zes ‘Rijnmolens’ in de plaatsen Rhenen, Elst, Amerongen, Ingen, Lienden en Kesteren. In de bijbehorende brochure staat vermeld wanneer molens open zijn en om welke type molens het gaat.

Onderweg zijn er diverse rustpunten en restaurants, maar ook bij terugkeer in het Fort aan de Buursteeg kan je nagenieten op het terras van de Grebbelounge. Een kopje koffie/thee is bij het arrangement inbegrepen!

Dit ga je doen

Grebbelinie fietsarrangement Molens

  • Bezoek aan de museale expositie van het Grebbelinie Bezoekerscentrum*
  • Fietstocht (44 of 65 km) door het centrale of zuidelijke deel van de Grebbelinie
  • Bezoek een molen langs de route! 
  • Kopje koffie/thee bij restaurant De Grebbelounge*

* entreebewijs en consumptiebon ook later geldig

Wie de tocht met eigen fiets maakt hoeft niet vooraf te reserveren. Je ontvangt het entreebewijs en de brochures aan de balie. Zie de website voor openingstijden. 

De looptijd van het arrangement is april t/m september. De entreebewijzen voor het Grebbeliniebezoekerscentrum en de consumptiebon voor het kopje koffie/thee staan niet op naam of datum. Deze blijven dus desgewenst geldig voor een later moment.

Wil je een gewone of elektrische fiets huren bij dit arrangement? Dat kan! Om teleurstelling te voorkomen graag tijdig reserveren. 

  • Prijs arrangement (brochure, route, entreebewijzen) met eigen fiets: € 10,- p.p.
  • Prijs arrangement (brochure, route, entreebewijzen) met huurfiets: € 22,- p.p.
  • Prijs arrangement (brochure, route, entreebewijzen) met elektrische huurfiets: € 34,- p.p.

Reserveer hier