Grebbelinie fietsarrangement Grebbe

vanaf € 10.00

Reserveer hier

Beleef de Grebbelinie met eigen fiets of een (elektrische) huurfiets en breng een bezoek aan de Grebbeberg en het Ereveld.

De start is bij het Grebbelinie Bezoekerscentrum, waar in de expositie de Slag om de Grebbeberg en de rijke geschiedenis van de Grebbelinie wordt uitgelegd. Door middel van korte filmpjes, animaties en vele voorwerpen maak je kennis met het groene Rijksmonument.

Via Veenendaal en het Binnenveld bereik je het indrukwekkende Ereveld op de Grebbeberg. Hier kan je tevens het informatiecentrum bezoeken. Aan de voet van de Grebbeberg kun je genieten van een kopje koffie/thee in het laatste huis van het voormalige buurtschap Grebbe: Villa (Brasserie) GrebbeOord.

De fietstocht van 35 km voert vervolgens langs de Nederrijn en de Utrechtse Heuvelrug naar Landgoed Prattenburg. Via dit bosrijke gebied kom je op de Slaperdijk die dienst deed voor de Grebbelinie. De inundatiesluis bij de Roode Haan is een blijvende herinnering.

Onderweg zijn er diverse rustpunten en restaurants, maar ook bij terugkeer in het Fort aan de Buursteeg kan je nagenieten op het terras van de Grebbelounge.

Dit ga je doen

Grebbelinie fietsarrangement Grebbe

  • Bezoek aan de museale expositie van het Grebbelinie Bezoekerscentrum*
  • Fietstocht (35 km) door het zuidelijke deel van de Grebbelinie
  • Bezoek aan het Ereveld met informatiecentrum
  • Kopje koffie/thee bij Brasserie GrebbeOord

* entreebewijs en koffie/thee-bon ook later geldig

Wie de tocht met eigen fiets maakt hoeft niet vooraf te reserveren. Je ontvangt het entreebewijs en de brochures aan de balie. Zie de website voor openingstijden. 

De looptijd van het arrangement is april t/m september. Het entreebewijs voor de expositie in het Grebbeliniebezoekerscentrum en de consumptiebon voor het kopje koffie/thee staan niet op naam of datum. Deze blijven dus desgewenst geldig voor een later moment.

Wil je een gewone of elektrische fiets huren bij dit arrangement? Dat kan! Om teleurstelling te voorkomen graag tijdig reserveren.

  • Prijs arrangement (brochure, route, entreebewijzen) met eigen fiets: € 10,- p.p.
  • Prijs arrangement (brochure, route, entreebewijzen) met huurfiets: € 22,- p.p.
  • Prijs arrangement (brochure, route, entreebewijzen) met elektrische huurfiets: € 34,- p.p.

Reserveer hier