Grebbelinie fietsarrangement Vallei

vanaf € 10.00

Reserveer hier

Beleef de Grebbelinie met eigen fiets of een (elektrische) huurfiets en kom alles te weten over de Valleistelling in 1940!

De start is bij het Grebbelinie Bezoekerscentrum, waar wordt uitgelegd hoe deze belangrijke verdedigingslinie 200 jaar ons land heeft gediend. Door middel van korte filmpjes, animaties en vele voorwerpen maak je kennis met het groene Rijksmonument. Op de fiets passeer je Kasteel Renswoude en het aarden Fort Daatselaar. Onderweg kan je een kijkje nemen in een Museumbunker en een bezoekje brengen aan het Educatief centrum Grebbelinie in Woudenberg. Ook is hier een reconstructie van een houten loopgraaf te zien.

De fietstocht van 50 km (eenvoudig aan te passen naar 40 km) voert tevens langs het Valleikanaal en vele kazematten (bunkers) van het Nederlandse leger. Het schootsveld bestaat grotendeels uit weidegebied met fraaie boerderijen en stukjes bos. Onderweg zijn er diverse rustpunten en restaurants, maar ook bij terugkeer in het Fort aan de Buursteeg kan je nagenieten op het terras van de Grebbelounge.

Dit ga je doen

Grebbelinie fietsarrangement Vallei

  • Bezoek aan de museale expositie van het Grebbelinie Bezoekerscentrum*
  • Fietstocht (50 km) door het centrale deel van de Grebbelinie
  • Kijkje in een Duitse bunker
  • Bezoek aan het Educatief Centrum Grebbelinie met loopgraaf*

* entreebewijzen ook later geldig

Wie de tocht met eigen fiets maakt hoeft niet vooraf te reserveren. Je ontvangt de tickets en de brochures aan de balie. Zie de website voor openingstijden. De looptijd van het arrangement is april t/m september. De entreebewijzen voor het Grebbeliniebezoekerscentrum en het Educatief Centrum Grebbelinie staan niet op naam of datum. Je kunt deze dus ook later inwisselen. Wil je een gewone of elektrische fiets huren bij dit arrangement? Dat kan! Om teleurstelling te voorkomen graag tijdig reserveren.

  • Prijs arrangement (brochure, route, entreebewijzen) met eigen fiets: € 10,- p.p.
  • Prijs arrangement (brochure, route, entreebewijzen) met huurfiets: € 22,- p.p.
  • Prijs arrangement (brochure, route, entreebewijzen) met elektrische huurfiets: € 34,- p.p.

Reserveer hier