Welkom in Woudenberg!

Woudenberg begint hier

Woudenberg top 10 ♥

Bekijk wat er allemaal te beleven is in en rondom Woudenberg!

Bekijk de agenda

Ontdek routes voor (sportieve) fietsers en wandelaars vanuit Woudenberg.

Bekijk de mooiste routes

Het centrum van Woudenberg heeft veel fraais te bieden met een gezellig en autoluwe winkelstraat.

Ontdek het aanbod

De Heuvelrug is een oase van rust tussen Utrecht en Amersfoort.

Ontdek de regio

Woudenberg is gelegen op de rand van de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei. Je vindt hier landgoederen als Den Treek-Henschoten en Geerestein, waar je kunt genieten van de rust en de natuur. Kom heerlijk wonen en recreëren, of maak gebruik van de uitgebreide sport- en recreatieve voorzieningen. 

Lekker naar buiten om te wandelen en fietsen door uitgestrekte bossen, heidevelden en groene landerijen. Actief mountainbiken en kanoën of historie opsnuiven op en rond Europa’s enige piramide! Om te genieten van het witste strand van Midden-Nederland… En daarna? Verrassend shoppen in winkels waar je nog écht klant bent en gezellig aan tafel in een restaurant dat past bij jouw smaak. Ontdek het zelf: welkom in Woudenberg.

Persoonlijk advies?
Stap gerust binnen bij VVV Woudenberg

Woudenberg, historisch hoogtepunt

Op een van de toppen van de Utrechtse Heuvelrug, in de gemeente Woudenberg, staat de Pyramide van Austerlitz. Een 36 meter hoog bouwwerk dat herinnert aan de Franse bezetting van ons land (1795-1813) en aan de Franse troepen die in Camp d'Utrecht gelegerd waren. 

Historie in Woudenberg

Bij de naam Woudenberg verwacht je natuurlijk een berg in het woud, maar is dat ook zo? Ontdek hier de bijzondere geschiedenis van het Kastelendorp.

Winkelen in Woudenberg

Gezellig winkelen in een dorp waar je nog echt klant bent je gratis kunt parkeren? Welkom in Woudenberg, hét dorp met een uitgebreid winkelaanbod en veelzijdige restaurants!

Wandelen en fietsen

Elk jaar komen vele toeristen en dagjesmensen naar Woudenberg om op de fiets of te voet te genieten van de prachtige omgeving. Wij zetten de leukste routes voor je op een rijtje. 

Ontdek de regio

Als een oase van rust, net buiten de Randstad, vind je tussen Utrecht en Amersfoort de Heuvelrug, met hun prachtige natuur, talloze landgoederen en levendige steden en dorpen.

inwoudenberg.nl is een initiatief van de Promotiecommissie Woudenberg, mede mogelijk gemaakt door DES Woudenberg en de gemeente Woudenberg in samenwerking met RBT Heuvelrug & Vallei.

Woudenberg in kaart