Top 10 van populaire hotspots in Zeist ♥

Voor het eerst in Zeist? Of ben je er al vaker geweest? Zeist en omgeving bieden vele bezienswaardigheden en activiteiten die je niet mag missen. Check onze top 10 met de leukste dingen om te doen in Zeist.

 • Slot Zeist

  Het statige Slot Zeist met zijn kroonluchters, beelden en plafondschilderingen ademt sprookjesachtige grandeur en is een icoon van de Heuvelrug.

  1
  Slot Zeist
 • Magisch Slottuintheater

  In de tuin van Slot Zeist beleef je hoe leuk en mooi theater en muziek kunnen zijn. 

  2
  Magisch Slottuintheater
 • Hotel Theater Figi

  Hotel Theater Figi is het hart van cultureel Zeist. Uit in Zeist op z’n best!

  3
  Hotel Theater Figi
 • Schaapjes tellen op Heidestein

  Op de velden tussen de oude naaldbossen graast een kudde heideschapen.

  4
  Schaapjes tellen op Heidestein
 • Dieptetuin

  Rijksmonument en één van de mooiste plekjes van Zeist.

  5
  Dieptetuin
 • Culinair genieten

  Voor échte Bourgondiërs: geniet van biologisch eten tot favorieten van de locals.

  6
  Culinair genieten
 • Kasteel Kerckebosch

  Terug in de tijd voor een diner of een romantische overnachting. 

  7
  Kasteel Kerckebosch
 • Beauforthuis

  Dit voormalige kerkje programmeert concerten en voorstellingen.

  8
  Beauforthuis
 • Beeldenroute

  Tussen de tuinen van het Slot en het centrum vind je een unieke beeldenroute.

  9
  Beeldenroute
 • Geopark Heuvelrug

  Het Geopark is van geologische, culturele, historische en ecologische waarde. 

  10
  Geopark Heuvelrug

Bezienswaardigheden Zeist en omgeving

Slotstad Zeist en omgeving zitten vol verborgen pareltjes. Liefhebbers van cultuur en historie voelen zich direct thuis. In hartje Zeist vind je bijvoorbeeld Hotel Theater Figi. Hier aanschouw je de leukste theatervoorstellingen en films. Ook worden er regelmatig culturele evenementen in Zeist georganiseerd. Deze vind je terug in onze UITagenda. Natuurlijk mag een bezoek aan Slot Zeist niet ontbreken. Na een wandeling of fietstocht rust je helemaal uit in de Orangerie van het iconische Slot Zeist. 

Naast statige kastelen en landhuizen staat de omgeving van Zeist ook bekend om haar militaire erfgoed. Dit bewonder je bijvoorbeeld in het Nationaal Militair Museum, het Grebbelinie Bezoekerscentrum of bij de Pyramide van Austerlitz. Deze laatste bezienswaardigheid bij Zeist is misschien wel één van de populairste. Na 81 treden omhoog bewonder je het mooie uitzicht over de natuurrijke omgeving.

Sportieve activiteiten Zeist

Er zijn verschillende manieren om de natuur en andere bezienswaardigheden van Zeist te ontdekken. Wat dacht je van een prachtige wandeltocht? Combineer het historische centrum van Zeist met de adembenemende zandverstuivingen, uitgestrekte heidevelden en sprookjesachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

Ook per fiets zie je veel van de unieke regio van Zeist. Ga bijvoorbeeld voor een fietsarrangement of themafietsroute, langs koninklijke bezienswaardigheden of militair erfgoed. De vele fietspaden lenen zich perfect voor recreanten en wielrenners. Daarnaast is de Heuvelrug dankzij haar hoogteverschillen bij uitstek geschikt voor de mountainbikers onder ons. Aan activiteiten in Zeist geen gebrek dus!

Restaurants en hotels in Zeist

Culinair genieten doe je in Zeist! Voor zowel een makkelijke maaltijd als viergangendiner met streekproducten zit je goed in de slotstad. Reserveer een tafeltje bij Mooi Zeist of Restaurant Hermitage en beleef een onvergetelijke avond. Andere restaurants die je zéker moet overwegen zijn Restaurant First, Lokaal Victoria en Hotel Restaurant Oud London.

Bij een citybreak naar Zeist hoort natuurlijk een comfortabel verblijf. Wat is er nou fijner dan neerploffen in een goed bed na een intensieve dag? In Zeist vind je het welbekende Hotel Theater Figi. Dit viersterrenhotel biedt luxe hotelkamers en suites. 's Ochtends geniet je van een vers ontbijtje! Andere hotels en B&B's in Zeist en omgeving zijn Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum, Hotel Restaurant Oud London en B&B Marmontweijde.