Welkom in Zeist!

UITagenda

UITagenda

Bekijk wat er allemaal te beleven is in Zeist!

Bekijk de agenda

Wandelen

Wandelen

Dit zijn de startpunten om te wandelen in en rondom Zeist.

Tips voor wandelroutes

Fietsen

Fietsen

Ontdek routes voor fietsers, wielrenners en mountainbikers vanuit Zeist.

Tips voor fietsroutes

Regio Heuvelrug

Regio Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een groene oase van rust tussen Utrecht en Amersfoort.

Ontdek de Heuvelrug

De open slotstad

Welk seizoen het ook is, Zeist is altijd een fijne plek om even bij te komen tijdens een vakantie of weekendje weg.  Fietsen of wandelen? Kunst en cultuur? Lekker shoppen? Of jezelf culinair verwennen? Alle ingrediënten zijn aanwezig in Slotstad Zeist. Of je nu komt voor de mooie natuur, het rijke verleden, de fijne winkels of sfeervolle horeca. In Zeist tref je talloze landhuizen en kastelen, het ene nog fraaier dan het andere.

Er zijn talloze fiets- en wandelroutes en Slot Zeist is slechts één van de vele hoogtepunten van de prachtige Utrechtse Heuvelrug. Bekijk ook zeker de uitagenda, en stel met alle tips op onze website je eigen dagje of weekendje weg samen. Welkom in de gemeente Zeist!

Persoonlijk advies voor jouw verblijf in Zeist en omgeving?
Stap gerust binnen bij VVV Zeist, gevestigd in Slot Zeist, of een van de andere VVV informatiepunten!
Of kijk op het citymarketingplatform van Zeist voor de top tips!

Zakelijk op de Heuvelrug

Op de Utrechtse Heuvelrug vind je ook unieke en inspirerende locaties, opleidingen, trainingen en bedrijfsuitjes voor (meerdaagse) congressen, conferenties, trainingen en overige zakelijke bijeenkomsten. De ruime locaties in de natuur zijn centraal gelegen, prima bereikbaar met OV en de auto en laten creativiteit hoogtij vieren in een groene omgeving.

Bekijk vergaderlocaties in Zeist

Omgeving Zeist

Het voordeel van een verblijf in Zeist is dat je gemakkelijk de prachtige omgeving ontdekt. Er zijn tal van fiets- en wandelroutes langs statige kastelen en historische buitenplaatsen. Onderweg geniet je uiteraard van de natuur van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

In de omgeving Zeist vind je populaire bezienswaardigheden zoals de Pyramide van Austerlitz, Kasteel Amerongen, Ouwehands Dierenpark en de Soesterduinen. Er is voor ieder wat wils op de Heuvelrug!

Zeist en de Heuvelrug

Midden in Nederland vind je Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Dit is een waar paradijs voor rustzoekers dankzij de uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden en prachtige vergezichten. Daarnaast zijn er verschillende recreatiegebieden met klimtoestellen en zandafgravingen waar kinderen zich kunnen uitleven. Vanuit de stad Zeist ben je in no-time op de Heuvelrug. Wanneer plan jij een unieke citytrip naar Zeist?

Zeist.opdeheuvelrug.nl is een initiatief van RBT Heuvelrug & Vallei in samenwerking met Centrum Zeist en gemeente Zeist.

Zeist in kaart