10 streekproducten die je op de Heuvelrug kan vinden!

Marlotte, 25 maart 2022

Streekproducten, dat zijn producten die afkomstig zijn uit dezelfde regio als waar het verkocht wordt. Op de Utrechtse Heuvelrug worden ook veel streekproducten verkocht. In deze blog vertellen we je meer over 10 streekproducten en de daarbijhorende locaties. Zo kun je alleen, of samen met vrienden of familie ze komen uitproberen.

1.     Heuvelrug Veldboeket

Speciaal voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug biedt Jennita Jansen van het Plukatelier in Doorn een Heuvelrug Veldboeket aan. De bloemen worden op natuurlijke en duurzame wijze geteeld, komen van de Utrechtse Heuvelrug en iedereen die een veldboeket koopt, steunt de natuur! De samenstelling van het boeket wisselt elke week en is samengesteld met de mooiste seizoensbloemen. Bestel ze via de webshop van het Plukatelier.

2.     Landgoed Zuylensteyn

Op Landgoed Zuylensteyn in Amerongen bevindt zich een moestuin samen met een moestuinwinkel. Hier wordt de oogst van het Zuylensteynse land verkocht. Producten die je hier onder andere kan kopen zijn; groenten en vruchten uit onze moestuin en boomgaard, eieren van de kippen, heerlijk varkensvlees, hammen en worsten van de bosvarkens, huisgemaakte jams en diverse voedzame granen, gemalen verpakt of als vloerbroden. Ontdek het prachtige landgoed en geniet van de lokale producten!

3.     Landwinkel Eekhoeve

Bij de Eekhoeve in Veenendaal bevindt zich een theehuis en Landwinkel. In de Landwinkel kan je alle producten kopen die je in het dagelijks leven nodig hebt. Je vindt hier de lekkerste boeren delicatessen, lokaal vlees, boerenkaas, zuivel en verse groente en fruit. In het theehuis kan je lekker tot rust komen en genieten van de heerlijke producten. Je kan er terecht voor broodjes, gebak, heerlijke drankjes, maar ook voor een high tea of een boerenproeverij.

4.     Veens Schaapje

In de stadwinkel in Veenendaal vind je allerlei Veense producten. Een van die bekende producten is het Veens schaapje. Dit is een miniatuur versie van de grote schapen onder de Kreelpoort. Ideaal als souvenir of leuk als cadeautje!

5.     Molen De Vriendschap

De vernieuwde winkel van Molen De Vriendschap biedt een ruime keuze aan streekproducten. Naast hun eigen meel bieden ze ook andere producten en cadeaus aan met een lokaal tintje. Kom gerust een keertje langs voor een rondleiding rond de Molen De Vriendschap.

6.     Kip van de boer

Bij kip van de Boer in Renswoude kan je verschillende kipproducten kopen met een beter leven keurmerk. Je kan hier zien waar de kipproducten vandaan komen en je hoeft je geen zorgen te maken over hun leefomstandigheden. Neem samen met de boer een kijkje hoe het er bij de kippen aan toe gaat!

7.     Kleine Hope

De kleine Hopeis een zuivelboerderij in Renswoude. Je vindt hier een boerderijwinkel waar ze hun eigen producten aanbieden. Bij de boerderij kan je terecht voor boerenvla, yoghurt, roomijs, kaas, eieren en andere streekproducten.

8.     Aederoort

Boerderij Aerderoort in Renswoude maakt van de melk van eigen koeien heerlijke kefir en kefir-hangop. Kefir is een prebiotische, niet-gepasteuriseerde zuiveldrank gemaakt van volle, verse melk. In de boerderij vind je daarnaast ook kip, advocaat, rundvlees, verse scharreleieren en kaas van de eigen melkfabriek.

9. Boerderij de Weistaar

Gelegen in Maarsbergen ligt Boerderij de Weistaar. Het is een stijlvolle locatie met een gastvrij ontvangst. Hier geniet je volop van de bijzondere sfeer en stijl van deze unieke locatie. Op deze boerderij kan je heerlijk lunchen, maar ook leuke activiteiten doen. Er bevindt zich ook een Landwinkel waar diverse streekproducten te koop zijn.

10.  ZonheuvelZwam growkit

Speciaal voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug introduceren Goedlandt Circulair Landgoed beheer en stichting SBI (eigenaar van Landgoed Zonheuvel) de ZonheuvelZwam growkit. Hiermee kan iedereen zijn eigen zwammen kweken, bijdragen aan een gezonde en afvalvrije omgeving en de natuur steunen! Met de growkit kan iedereen oesterzwammen kweken op zijn/haar eigen koffiedik. Zo werken we samen aan een gezonde en afvalvrije omgeving. Met wat broed, koffiedik en een beetje liefde en geduld maak je heerlijke oesterzwammen en belandt jouw koffiedik niet in de verbrandingsoven.

Ben je benieuwd welke streekproducten nog meer te vinden zijn op de Heuvelrug? Neem dan een kijkje op onze streekproducten pagina! Hier vind je onder andere meer informatie over Hoeve Ravenstein, schaapskudde Doorn en boerderij de Stealenhof.