Activiteiten voor de echte sportieveling

Susanne Verhart, april 2022

Ben jij een echte sportieveling en ga je er graag op uit? Van MTB clinics en footgolf tot klimmen in Klimbos Gooi-Eemland, op de Utrechtse Heuvelrug vind je talloze plekken voor het perfecte uitje. Wij hebben voor de sportievelingen onder ons de leukste activiteiten van de Heuvelrug op een rijtje gezet. Lees snel of er voor jou iets leuks bij zit!

 

Padel Zeist

Ben jij al bekend met Padel? Padel wordt een steeds bekendere sport in Nederland en op steeds meer plekken kun je gebruikmaken van Padelbanen. Padel is een mix tussen squash en tennis en wordt gespeeld met vier personen. Op de KNVB-locatie hebben ze gloednieuwe Padelbanen. Voor €3,50 huur je twee rackets en een bal. Deze banen zijn ook geschikt voor Playcepadel.

 

MTB clinic voor het hele gezin

Ga samen met het hele gezin op avontuur! Niks is leuker dan samen met het hele gezin een actieve ochtend of middag in de natuur te beleven. De MTB clinics van MTB Gids Heuvelrug zijn geschikt vanaf 8 jaar. De activiteiten worden afgestemd op het niveau van de kinderen. Tijdens de clinic is er een pauzemoment waarbij de gids ook wat eten en drinken bij zich heeft. Ben jij al meer ervaren in mountainbiken? Dan zijn er ook leuke clinics voor gevorderden.

Boerengolf tussen de koeien

Een actief dagje golf tussen de koeien van Boerderij De Weistaar. Boerengolf wordt gespeeld in de weilanden waarbij je klompen krijgt om de weilanden te mogen betreden. Dikke sokken meenemen is dus wel slim! Niet getreurd bij slecht weer, want er is ook een binnenbaan. Waardoor je altijd een leuk uitje hebt. Het parcours bestaat uit 18 holes met boerenhindernissen.

 

Footgolf

Footgolf is het perfecte uitje als je van voetbal en golf houdt. Footgolf is namelijk een combinatie van voetbal en golf in een. Op het terrein van de KNVB, ligt een mooie Footgolfbaan met 14 holes. Het is een laagdrempelige activiteit dat zowel door voetballers als niet-voetballers gespeeld kan worden, daarnaast heb je meteen een ontdekkingstocht over de KNVB-campus. De baan leidt je namelijk langs alle gebouwen en trainingsvelden van het terrein.

Klimbos Gooi-Eemland

Vind jij het leuk om door de toppen van de bomen te slingeren? Dan is dit het perfecte uitje voor jou! Klimbos Gooi- Eemland heeft een ruim variërend aanbod aan routes, waarvan sommige wel tot 22 meter hoog gaan. Klimmen is voor iedereen leuk en mogelijk vanaf een leeftijd van 6 jaar. Naast de normale routes, bestaat er ook een route voor de echte waaghalzen! Deze route is echt next level met een vrijeval en een bungee. Je springt van 17 meter hoogte naar beneden in een net. Ga jij de uitdaging aan?

La Vuelta Holanda

Deze zomer komt de Vuelta over de Utrechtse Heuvelrug geraasd. Op zaterdag 20 augustus start de tweede etappe van de Vuelta in ’S Hertogenbosch en finisht in Utrecht. De rit is 183 kilometer lang. Naast het wielrennen is La vuelta Holanda ook een feest met allerlei activiteiten. Dompel jezelf onder in de Spaanse sferen en wie weet kom jij je fiets idool wel tegen! #VamosHolanda!

Soldatenpad bij de Grebbelinie

Op Fort aan de Buursteeg is een route uitgezet langs tien soldatenpaaltjes, Het Soldatenpad. Je kunt er leren over de Grebbelinie, dieren zien, voetballen, verstoppen, mooie bomen zien en nog veel meer. Bij elk paaltje hoort een leuke opdracht heb jij alle opdrachten volbracht? Dan komt jouw naam in het dappere soldatenboek van het Fort aan de Buursteeg te staan.

Escaperoom Opstand aan de Linie

Ben jij een echte puzzelaar en vind je het leuk om mysteries op te lossen? Dan zijn escaperooms echt iets voor jou! Escaperoom Opstand aan de Linie is een brein krakend en verassend uitje waarbij je echt wordt uitgedaagd om het spel op te lossen. Ga op avontuur en ontdek van alles over de Grebbelinie, sabotage en spionage.