WANDELEN IN SOEST & SOESTERBERG

In de gemeente Soest is het prachtig wandelen. Wandel over de populaire klompenpaden dwars door het prachtige agrarische gebied over landgoederen en langs de vele boerenerven.

Wandelen door de Soester Duinen
De Lange Duinen Soest vormen samen met de Korte Duinen een prachtig stuifzandgebied. Een gebied dat altijd in beweging is en waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Ivonne van MyFootprints wandelde samen met schoonzus Jolanda de 5 kilometer lange blauwe paaltjesroute door de Lange Duinen. Van deze route is een uitgebreide beschrijving beschikbaar maar je kunt ook gewoon de paaltjes volgen en genieten van het bijzondere landschap om je heen. Lees hier haar blog!

Landgoed de Paltz / Herman van Veen Arts Center
Op het oude Landgoed de Paltz kun je prachtig wandelen. Het is een afwisselend landgoed met verrassende details. Ook bevindt zich op het landgoed het Herman van Veen Arts Center. Hier kun je terecht voor een heerlijk kopje koffie, maar ook om de kunstwerken van Herman van Veen te bewonderen. Daarnaast organiseert het Herman van Veen Arts Center ieder jaar tal van voorstellingen voor jong en oud. Bekijk hier het volledige programma!

Ommetje Paardenkamp
Dit leuke ommetje neemt je mee langs de weilanden van De Paardenkamp. In de zomer staan de paarden buiten en geniet je van de paarden in de wei. Je wandelt door het bos en langs een stukje van de Soesterduinen. Langs de route vind je borden met informatie over het gebied en de paarden, de route is gemarkeerd met donkerrode paaltjes met het Paardenkamp-logo. Bekijk de wandelroute