Wandelen in Soest en Soesterberg

In de gemeente Soest is het prachtig wandelen. Wandel dwars door het prachtige agrarische gebied over landgoederen en langs de vele boerenerven. Kom uitwaaien in de prachtige Soesterduinen of geniet van mooie vergezichten langs de Eem.

Wandelen door de Soester Duinen
De Lange Duinen Soest vormen samen met de Korte Duinen een prachtig stuifzandgebied. Een gebied dat altijd in beweging is en waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Ivonne van MyFootprints wandelde samen met schoonzus Jolanda de 5 kilometer lange blauwe paaltjesroute door de Lange Duinen. Van deze route is een uitgebreide beschrijving beschikbaar, maar je kunt ook gewoon de paaltjes volgen en genieten van het bijzondere landschap om je heen. Lees hier haar blog!

Landgoed de Paltz / Herman van Veen Arts Center
Op het oude Landgoed de Paltz kun je prachtig wandelen. Het is een afwisselend landgoed met verrassende details. Ook bevindt zich op het landgoed het Herman van Veen Arts Center. Hier kun je terecht voor een heerlijk kopje koffie, maar ook om de kunstwerken van Herman van Veen te bewonderen.

Ommetje Paardenkamp
Dit leuke ommetje neemt je mee langs de weilanden van De Paardenkamp. In de zomer staan de paarden buiten en geniet je van de paarden in de wei. Je wandelt door het bos en langs een stukje van de Soesterduinen. Langs de route vind je borden met informatie over het gebied en de paarden, de route is gemarkeerd met donkerrode paaltjes met het Paardenkamp-logo. Bekijk de wandelroute

Start bij een TOP
Een TOP, Toeristisch Overstap Punt, is een knooppunt waar diverse fiets- en wandelroutes samen komen. Een TOP is altijd goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Aan dit punt is vaak horeca gekoppeld waar je naast een kop koffie en een rustmoment ook je fiets kan opladen. Met al deze voorzieningen is een TOP een goed startpunt voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt. In de omgeving van Soest & Soesterberg vind je twee TOPS. Dit zijn Top het Gagelgat en Top park vliegbasis Soesterberg.

Wat zoek je

Lengte
0 km Onbeperkt

11 resultaten