De mooiste fietsroutes

Uitgestrekte heuvelachtige bossen vol vogels en andere dieren, heidevelden die prachtig paars kleuren als ze in bloei zijn, vennen die een beetje verkoeling bieden op warme dagen en eeuwenoude stuifzandgebieden, je vindt het allemaal op de Utrechtse Heuvelrug. Je zou bijna vergeten dat Nederland zo mooi en gevarieerd kan zijn. Alle pareltjes in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug kun je het beste ontdekken op de fiets. We hebben een top 9 van routes voor je uitgezocht die je meenemen langs culinaire hotspots en verrassende winkels waar je kunt genieten van heerlijke streekproducten. Ontdek de Heuvelrug met al je zintuigen!

Genieten op de Utrechtse Heuvelrug (92 km)

Genieten op de Utrechtse Heuvelrug (92 km)

Een fietstocht over de Utrechtse Heuvelrug lijkt wel een vakantie die je in één dag stopt. Je geniet hier van de prachtige natuur, gezellige plaatsen en historische landhuizen.

Go East, Drink Wine (39 km)

Go East, Drink Wine (39 km)

Deze culinaire route is een heerlijke route voor levensgenieters en Bourgondiërs. Je fietst rondom Bunnik, Zeist en Driebergen en proeft de schoonheid van de Heuvelrug.

Kastelenroute Utrechtse Heuvelrug (32 km)

Kastelenroute Utrechtse Heuvelrug (32 km)

Deze fietstocht is een ware ontdekking van kastelen en hun historie en verhalen. De route loopt door de bosrijke Utrechtse Heuvelrug en een deel van het Kromme Rijngebied.

Sporen op de Heuvelrug (58 km)

Sporen op de Heuvelrug (58 km)

Kom opladen in de natuur en ontdek, naast dat het gezond is om in schone lucht te fietsen, het cultureel erfgoed. Ontdek Kasteel Amerongen en Huis Doorn met prachtig aangelegde tuinen en parken.

Statige landhuizen (70 km)

Statige landhuizen (70 km)

Start je route met uitzicht op de Cuneratoren en fiets over de Heuvelrug, via de Grebbeberg en het Valleikanaal naar de Gelderse Vallei. Je komt door prachtige weids landschap en tal van pittoreske dorpjes

Ontdek Veenendaal en de prachtige natuur (41 km)

Ontdek Veenendaal en de prachtige natuur (41 km)

Deze fietsroute brengt je door de natuur rondom Rhenen en Veenendaal. Na een stuk door de weilanden volgt een stuk dat in ieder jaargetijde mooi is: de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

Tocht over de Utrechtse Heuvelrug (63 km)

Tocht over de Utrechtse Heuvelrug (63 km)

Deze route voert je door het Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug met haar afwisselende natuur. Je fietst door frisse schaduwrijke bossen, maar ook door meer open stukken met heide.

De Grebbelinieroute (51 km)

De Grebbelinieroute (51 km)

Deze fietsroute voert je over de Utrechtse Heuvelrug vanuit Amersfoort en laat je de Grebbelinie ontdekken. Je fietst door prachtige natuur en langs gastvrije horeca.

Go East, Go Military (41 km)

Go East, Go Military (41 km)

Ervaar het weidse uitzicht vanaf de landingsbaan, geniet van de bijzondere natuur en bewonder in het naastgelegen Nationaal Militair Museum.

La Vuelta Holanda

La Vuelta Holanda

Helaas start de grote wiellerronde dit jaar niet in Nederland, maar wil je toch een beetje in La Vuelta Holanda stemming komen? Fiets dan een van de vier recreatieve fietsroutes! De routes gaan zoveel mogelijk over het Vuelta parcour. 

Sportief op de Heuvelrug

Wil je liever iets sportievers? De Heuvelrug is uitermate geschikt voor de sportieve fietser. Zo zijn er vele uitdagende MTB- en wielrenroutes te vinden. 

Terug naar het overzicht