MTB vignet

Om de aanleg van nieuwe routes te kunnen bekostigen en om het onderhoud van de routes te kunnen doen, wordt er aan eenieder die komt mountainbiken op de Heuvelrug een bijdrage gevraagd in de vorm van een mountainbikevignet. Het vignet kost € 7,50 en is een (kalender)jaar geldig op alle routes zoals vermeld op de routepagina van MTB Utrechtse Heuvelrug. Kun je bij een controle geen vignet tonen, dan riskeer je een boete.

Het vignet is verplicht voor de mountainbikeroutes Rhenen, Kwintelooijen, Specialized-Amerongen, Leersum, Cannondale-Zeist, Continental-Austerlitz, Kinderroute Austerlitz, Soest, Hoge Vuursche en Lage Vuursche (andere vignetten bijvoorbeeld die van Natuurmonumenten en Den Treek zijn niet geldig op onze routes).

MTB-vignet kopen

Vanaf 2024 werkt Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met een persoonlijk digitaal mountainbikevignet. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NPUH) is uitgever van het vignet en Passcreator leverancier. Koop nu je vignet via de website van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.