Fietsen in het grootste park van Utrecht

Vijf mooie fietsroutes naar de Heuvelrug

 • Go East, drink wine (39 km)

  Een heerlijke fietsroute voor de fijnproevers! Proef de lekkerste ‘home-made’ taartjes en zelfgemaakt biologische wijnen! Bekijk de route hier.

  Go East, drink wine (39 km)
 • Go East, have fun (39,3km)

  Deze zeer gezinsvriendelijke fietsroute rondom Zeist gaat o.a, langs de Boswerf. Binnen een niet al te grote afstand beleef je het buitenleven met je kinderen. Bekijk de route hier.

  Go East, have fun (39,3km)
 • Go East, go green (39,8-60,3 km)

  Deze route neemt je mee door Boswachterij Austerlitz in het noordelijke deel van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Bij deze route heb je de keuze in afstand. Voor de lange afstand adviseren wij een e-bike. 

  Go East, go green (39,8-60,3 km)
 • Go East, go military (40,9 km)

  Fietsen langs de duinen en over landingsbanen naar het Nationaal Militair Museum. Hier start je bij de TOP bij het Nationaal Militair Museum. Bekijk de route hier.

  Go East, go military (40,9 km)
 • Go East, go to the great outdoors (58km)

  Deze route door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug  is een grote verzameling van mooie bezienswaardigheden. Deze route start bij de TOP Bergse Bossen in Driebergen. Bekijk de route hier.

  Go East, go to the great outdoors (58km)

Welkom in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

150.000 jaar geleden stuwden ijs en water massa’s aarde en stenen op. Zo vormde zich een heuvelrug midden in Nederland. Op deze heuvelrug sta je in het grootste bos van de Randstad en heb je uitzicht over het rivierlandschap. Hier is de geschiedenis overal voelbaar. Door de vele landgoederen en kastelen maar ook door de grote militaire betekenis die het gebied heeft gehad.

Door haar ligging en schoonheid is de Utrechtse heuvelrug al eeuwenlang een plek waar mensen tot rust komen en nieuwe energie krijgen. Rijke stedelingen bouwden niet voor niets juist hier hun buitenplaatsen. Dicht bij de stad maar toch midden in de natuur. Hier wordt de historie gekoesterd, terwijl tegelijkertijd iedereen de heuvelrug op zijn manier kan beleven. Of je nu komt voor een rustige wandeling, een avontuurlijke mountainbike tocht of om je te verdiepen in een onderdeel van de Nederlandse historie…. Welkom in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug!