Top 5 fietsroutes

Uitgestrekte heuvelachtige bossen vol vogels en andere dieren, heidevelden die prachtig paars kleuren als ze in bloei zijn, vennen die een beetje verkoeling bieden op warme dagen en eeuwenoude stuifzandgebieden, je vindt het allemaal op de Utrechtse Heuvelrug. Je zou bijna vergeten dat Nederland zo mooi en gevarieerd kan zijn. Alle pareltjes in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug kun je het beste ontdekken op de fiets. We hebben een top 5 van routes voor je uitgezocht die je meenemen langs cultuurhistorische sporen op de Heuvelrug.

1. Ontdek de Sporen op de Heuvelrug

De Heuvelrug staat vooral bekend om haar lommerrijke bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Maar wist je dat de Heuvelrug ook een Nationaal Park is en mede daardoor relatief schone (en stille) natuur herbergt? Bekijk route.

2. Vanuit Rhenen over de Heuvelrug

Vanuit Rhenen ontdek je de mooiste plekjes van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Leuke pauzeplaats: De Thijmse Berg. Bekijk route.

3. Langs buitenplaatsen rond Zeist

Deze fietsroute volgt een deel van de Lustwarande als vakantiegebied voor de rijke kooplieden en bankiers. Leuke pauzeplaats: Hotel Restaurant Oud London. Bekijk route.

4. Hap en Trap Grebbelinie

Beleef de historie van de Grebbelinie in het bezoekerscentrum op Fort aan de Buursteeg. Leuke pauzeplaats: Landgoed Ruwinkel. Bekijk route.

5. Opladen langs de Eem

Met deze route fiets je door de Eemvallei. Het panorama is rustig met een kronkelende rivier dat aan weerzijden weilanden en langgerekte sloten heeft. Bekijk route.