Wandelen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

150.000 jaar geleden stuwden ijs en water massa’s aarde en stenen op en vormden zo een heuvelrug midden in Nederland. Op deze heuvelrug sta je in het grootste bos van de Randstad en heb je uitzicht over het rivierlandschap.  Dicht bij de stad maar toch midden in de natuur.

Op de Heuvelrug zijn diverse TOP’s (Toeristische Overstap Punten) waar voldoende parkeergelegenheid is en waarvandaan je makkelijk je wandelroutes kan starten. Ook zijn er NS-wandelingen. Je stap uit de trein en wandelt zo de natuur in.  

De mooiste natuurwandelroutes

Wandelen over de Elsterberg tussen Rhenen en Veenendaal (18KM)

Deze NS-wandeling neemt je vanuit Rhenen mee naar Veenendaal door de gevarieerde natuur van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het leuke aan deze route is dat je het ene moment in een dicht bos staat en op het volgende moment door een stuk open heide wandelt of uitkijkt op het markante Egelmeer. 

Hoogtepunten Kaapse Bossen (9km)

Dwalen door de Kaapse Bossen en klimmen voor een magnifiek uitziet boven op de uitkijktoren de Kaap

Wandelroute Hoog Kanje (5,5km)

Wandel langs heidevelden en ontdek de sporen die de  geschiedenis in de bossen heeft achtergelaten. Neem ook de tijd om de enige pyramide in Nederland te bezoeken.

Wandelroute Oertijd (10km)

Wandeling langs oude grafheuvels en door de uitgestrekte bossen van De Vuursche op de Utrechtse Heuvelrug.

Dierenroute Zeisterbos (2-2,5km)

Ga samen met de kinderen naar het Zeisterbos. Langs deze route zie je gerestaureerde hertenbeelden en je komt langs manenschapen en damherten.

Lees de ervaring van onze blogger

Karin ontdekt de geschiedenis van de Grebbeberg

Op de Grebbeberg kun je heerlijk wandelen! Je ziet er diverse planten- en dierensoorten en helemaal boven geniet je van een prachtig uitzicht over de natuur.

Lees haar verhaal